發新話題

[膠皮討論] mxp 用澎脹油

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

mxp 用澎脹油

請問各位 mxp 用澎脹油的步驟是怎樣? 澎脹後的mxp效果如何(例如:彈些...等等)?謝謝。

MXP 出廠時已落了油,聞一聞塊膠就知. 不用再落啦!

查2浸油,3浸海夫溝紅雙喜膠水,啪啪聲,好爽

引用:
原帖由 jacky1021 於 2016-9-18 07:48 發表
先膠水後油嗎?塊膠會變軟些?

引用:
原帖由 jacky1021 於 2016-9-18 07:48 發表
英雄所見略同,的確有許多專業隊都是用海夫溝紅雙喜膠水。

我查左一轉,爆左少少

唔使膠水打底,直接油一轉。放到乾再膠水上板

但係咪好大分別,唔係

謝謝各位的回覆。

引用:
原帖由 日橫直削 於 2016-9-18 09:52 發表

英雄所見略同,的確有許多專業隊都是用海夫溝紅雙喜膠水。
為何海夫溝紅雙喜會好用?同nittaku隻膠水有咩分別?

樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

海夫溝紅雙喜會好搽D

點溝???

海夫落板,大媽落膠?
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

引用:
原帖由 直直地 於 2016-9-21 00:00 發表
點溝???

海夫落板,大媽落膠?
直接兩溝,比例唔知
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)

引用:
原帖由 ringo123 於 2016-9-20 22:33 發表
海夫溝紅雙喜會好搽D
唔多覺,反而好似唔溝好過溝

引用:
原帖由 songyip 於 2016-9-17 23:37 發表
MXP 出廠時已落了油,聞一聞塊膠就知. 不用再落啦!
我嗰塊MX-P而家冇晒味啦.
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

引用:
原帖由 TomLai 於 2016-9-21 08:24 發表

我嗰塊MX-P而家冇晒味啦.
自己膨過

直接兩溝左先查,而且快乾,nittaku我覺得較為難乾,彈性比海夫+紅雙喜好,但我查得唔好,等好耐都唔乾

發新話題