發新話題

亞歐乒乓對抗賽

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016/9/15 13:44 發表
可以連輸 Chen Weixing (wr 55)  同 Shibaev (wr 24), 覺得佢未有前十實力,應該20 左右實力吧
20 咁大方?食左咩?轉性?

當今天的我,遇上昨天的我

引用:
原帖由 zeio 於 2016-9-15 15:55 發表

20 咁大方?食左咩?轉性?

當今天的我,遇上昨天的我
2年前 Mr wong 連 Clarence chew, william henzell 都輸, 所以排40-50 是正確的.
呢2年佢進步咗,所以略為提高到20,
但實力未到前10.
如果你係要argue, 如你所願,咁就 40~50 啦.

引用:
原帖由 zeio 於 2016-9-15 15:38 發表

唔知係邊個用勝負論英雄,一理虧又轉移視線

波爾 1 次總決賽單打冠軍,17 次巡迴賽單打冠軍,兩次世界杯單打冠軍,對水谷戰績有壓倒性優勢,冇理由唔係佢排第五,講唔通喎!敢一定係因為水谷打得勤,啦?

印 ...
知晤知什麼是 injuries ?
Boll 因為少參加pro tour, 所以排名跌得快.
無傷痛影響 嘅Boll 應該實力是排在水谷之上

引用:
原帖由 Georgett 於 2016-9-15 14:24 發表
話晒都世界排第八,流極有限
岸川幾年前都排世界16, 之後跌倒200幾. 宜家冇晒影.

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016/9/15 16:11 發表

知晤知什麼是 injuries ?
Boll 因為少參加pro tour, 所以排名跌得快.
無傷痛影響o既Boll 應該實力是排在水谷之上
連講戰績都理虧,就講傷患?

水谷有腰傷你又知唔知?

引用:
原帖由 zeio 於 2016-9-15 16:38 發表

連講戰績都理虧,就講傷患?

水谷有腰傷你又知唔知?
事實上傷痛係會影響成績的.呢點係人都知.

水谷傷勢冇波爾咁嚴重.加上佢打公開賽次數係多boll 好多, 所以排名超過boll係好正常.
但講實力boll 係高過水谷的.

大家都有傷在身,就講嚴重程度?

波爾實力高過水谷,咁點解你重講水谷個排名係正確?你話佢排名正確係同戰績睇齊,又做乜話佢打得勤呢?

講到呢度,我相信各位湊熱鬧既都所結論吧?

水谷奧運第三,除左對中國隊之外對外國球手保持絕對勝率,多次巡迴賽冠軍,而且參賽率高,唔通咁都唔值世界第5?
引用:
原帖由 zeio 於 2016-9-15 16:59 發表

波爾實力高過水谷,咁點解你重講水谷個排名係正確?你話佢排名正確係同戰績睇齊,又做乜話佢打得勤呢?

中肯講句,世界排名絕對唔能夠完全當成實力既指標
利申:我認為黃打大賽既能力暫時確實未有世界頭十既水平

引用:
原帖由 zeio 於 2016-9-15 16:59 發表

講好多次, 排名唔一定同實力有關.
林高遠世界排名65, 黄排第9, 但佢同黄生打, 我相信佢會贏黄生.

今年中國內部賽, 九盤五勝制下, 馬龍, 許欣, 張繼科全部 都只是 5:4 險勝林高遠

https://m.youtube.com/watch?v=N5U3sTD7cY8

水谷戰績好過黄生係事實, 水谷打得勤過 boll又係事實.

引用:
原帖由 豪仔 於 2016-9-15 17:11 發表
世界排名絕對唔能夠完全當成實力既指標~ 呢句咪中肯law, 可惜有D人講極都唔明.

引用:
原帖由 豪仔 於 2016/9/15 17:06 發表
水谷奧運第三,除左對中國隊之外對外國球手保持絕對勝率,多次巡迴賽冠軍,而且參賽率高,唔通咁都唔值世界第5?
呢位中途突入既朋友你要怪,就怪某澳籍港人,我只係按佢一直強調既邏輯分析,得出結論

引用:
原帖由 豪仔 於 2016/9/15 17:11 發表
呢句比較中肯,黃鎮廷自己都敢話

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016/9/15 17:13 發表

講好多次, 排名唔一定同實力有關.
林高遠世界排名65, 黄排第9, 但佢同黄生打, 我相信佢會贏黄生.

今年中國內部賽, 九盤五勝制下, 馬龍, 許欣, 張繼科全部 都只是 5:4 險勝林高遠

http ...
你要明白,你既論據幾咁自相矛盾,排名唔同實力掛鉤,敢你又何苦用林高遠做例子呢?

林高遠只係緊緊輸,但係佢六月打南韓公開賽以 3:4 敗於 Tristan Flore(賽前排 107),敢一比,佢係咪實力不濟,連世界 107 都不如?

引用:
原帖由 zeio 於 2016-9-15 18:02 發表

你要明白,你既論據幾咁自相矛盾,排名唔同實力掛鉤,敢你又何苦用林高遠做例子呢?

林高遠只係緊緊輸,但係佢六月打南韓公開賽以 3:4 敗於 Tristan Flore(賽前排 107),敢一比,佢係咪實力不濟,連世界 107 都 ...
邊個話Flore 水平差? 今年Flore 同馬龍打到第七局先輸, 今年又贏過波爾. 莊志淵, 、Freitas. 做下research 先話 flore 屎波啦.
FLORE 同Wct 打, 我買 flore 贏呀!
林高遠實力不濟? 你揾到一個香港本土球員可以贏到林高遠先講啦!

又講排名,排名, 排名. 好悶呀.

又理虧喇,重要屈人「話 flore 屎波」

就係 Flore(68) 咁勁,排名都重低過林高遠(65)三位,後者又係手下敗將,我戥佢唔抵呀

你買 Flore 贏我信呀!
引用:
原帖由 tsomlay 於 2015/11/5 01:14 發表

又如何?人地 Fegerl 排四十幾 但 短短幾天在波蘭公開赛已經
贏了世界 4, 8,15。 wtc 都要一年半載先贏一個頭 20 球員。
Fegerl 打法,實力已經對中國球員有很大威脅。 Wtc 現時
同中國球員仲係無得打 ...
世界排名同實力冇直接關係,冇奶油會輸架

引用:
原帖由 zeio 於 2016-9-15 18:32 發表

就係 Flore(68) 咁勁,排名都重低過林高遠(65)三位,後者又係手下敗將,我戥佢唔抵呀

AKsY9u-0uWM
你都幾好笑喎, 我話現在打 , 我買flore贏, 唔係一年前打. 輸過一次就會永遠輸比你?
黄生之前贏過shibaev, 今次有咩奶油會輸比佢嘅?

一年前比賽拿來做例子, 你知唔知人地年輕球員個個月進步呀?
咁 William Henzell, clarence chew 實力應該勁黄生好多.

https://m.youtube.com/watch?v=ncZkhljf1Uw

引用:
原帖由 zeio 於 2016-9-15 18:32 發表

AKsY9u-0uWM
係囉,冇奶油會輸架.
排名高咁多點會輸㗎?
黄生唔係之前贏過佢咩?

https://m.youtube.com/watch?v=eTlYD6hBNAQ

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016/9/15 18:49 發表

你都幾好笑喎, 我話現在打 , 我買flore贏, 唔係一年前打. 輸過一次就會永遠輸比你?
黄生之前贏過shibaev, 今次有咩奶油會輸比佢嘅?

一年前比賽拿來做例子, 你知唔知人地年輕球員個個月 ...
你雙眼無痒吧?我話我信呀!

「輸過一次就……」好似响邊度見過
引用:
原帖由 阿舜 於 2015/6/28 01:51 發表
某人都幾鍾意講同鄉, 同鄉嬴左人一次之後, 就諗住永遠都會嬴, 無人會識進步既

黃係輸俾某人同鄉後, 嬴過好幾個世界排名前20既人, 又入到世乒賽男單16強, 咁某人同鄉呢?

同鄉只不過係無去比賽咋嘛, 如果有 ...

引用:
原帖由 zeio 於 2016-9-15 19:05 發表

你雙眼無痒吧?我話我信呀!

「輸過一次就……」好似响邊度見過

唔好屈我,我從來無講過 “贏過一次,以後都會贏” 呢句話

發新話題