發新話題

新人老仁(・ิω・ิ) 巧久冇打波

新人老仁(・ิω・ิ) 巧久冇打波

話說,。。。
一個月黑風高的晚上,
一部搞緊銀行數嘅電腦,
一個食左2x年煙嘅老餅,
突然心跳有D亂,樓下新開醫院有急症室,一百蚊,因新開,又小人,邊度揾呀,着返對拖,慢慢行落去

分流站,護士妹妹:你咩事呀
我:心跳有D亂,其他所有正常,拾九幾年冇睇過醫生,冇身體檢查,我自覺好勁
護士妹:呼吸有冇唔同
我:好似有D唔多順

護士妹:你唔好亂郁
護士妹跟手對住部對講機話,44男擬似心臟病,準備手術室,xyz推床過黎

我: 。。。。。。唔係講緊我呀麻。。。大佬

開工先,有時間再寫
圖片後補

名: 亞達, (( 叫亞凡達,打波會唔會勁D ))
冬沖區,日直肺人一名
球齡:0.5年 (二十幾年前)@_@

住 : 東涌好小波友 ~>.<~好苦

寫左一篇,出字两行

冬沖區,日直肺人一名

引用:
原帖由 sorry 於 2016-9-5 11:02 發表
好多年 。。
搞掂,D字出返來
sorry 大佬,你。。。。係
冬沖區,日直肺人一名

身體有事可大可少,正常2x歲後就要一年驗身,驗血一次,

因為有好多隱性疾病(如血壓高,血糖高,肝臟--脂肪肝,肝癌,腎臟病,大腸,血脂)要透過驗查才知道

為著自己健康及有生命照顧家人,大家會試下多注意健康嗎?

廿几年SMOKING EXPERIENCE冏

<-->
.

引用:
原帖由 sorry 於 2016-9-5 11:56 發表

幾年前係長發打過波
我認得你張相頭啦 大哥
冬沖區,日直肺人一名

一個急症手術室
一堆護士,幾個醫生
一條老餅,吸住氧氣,吊住樽水

好大棧燈照住隻眼,較暗D啦
一大堆人,不停問野,藥物敏感過往記錄家族呀習慣呀,下删6億字
一堆藥丸叫你食,一堆針已經打緊,一堆文件一路解釋一路簽

咩事呀 老婆,帶我走呀
2O分鐘後,人小左,我又冇乜事

醫生哥:叔叔,頭先你應該係心臟病最常見的冠狀動脈狹窄及阻塞,人稱塞血管,詳細情況要再檢查清楚。  因為你係緊急情況,一陣送你去瑪嘉烈  心臟科 icu  
我:我龍精虎猛喎,會5會搞錯先
醫生哥:頭先你食藥同打針,係礦大血管同稀釋血液,你梗係精神啦,唔駛講野,一定要去

開飯,得閒再寫

冬沖區,日直肺人一名

醫生哥哥的話,打波長打長有
每天進步多一點

發新話題