46 123
發新話題

[調景嶺] 找有心練習基本功的波友

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:39 移動

[調景嶺] 找有心練習基本功的波友

現時定期多球練習 星期四晚上7點開始 及日 4時開始 , 兩至三檯,及假期球局。

費用: 因試局的球友,踩爆波率超高,調整到 $15一小時,$25兩小時,$35三小時(非group友), 已包括多球及其他用具。

現有廿人, 有男有女有新手有高手,打過球局後才會決定可入group與否。

球局要求:

1.要有球品及人品, 願意和新手或球友做陪練/指導.
2.求練習不是求出氣, 如一爽就拍死對方沒有多球意思了.
3.希望多出來練習, group內說太多技術性的話, 我們都不會懂...
4.有心練習超越自己, 不和人比較, 求大家一起進步
5.開心快樂分享心得

不歡迎這類人:
1. 只會自己練球, 狂攻狂拉一輪後, 休息, 從不幫球友練習.
2. 檯霸, 從不休息. 應主動多讓初學者或小來的練習.
3. 從不理別人感受, 遇到新手就黑面, 或做出非正常練習行為.
4. 說自己有多利害, 說別人多麼錯, 但又不指導.
5. 求出一身汗, 沒心練習, 打到過檯就算了.

集合有心人定期練習. 歡迎16歲以上男女,
歡迎新手, 免費指導由零到基本.
有意pm

我就係唔想發力,先求穩定
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

回復 2# 的帖子

不穩定對方很難回球, 不能loop 就失去練習意思...

直接算是章別試更新可引導人刻意鍛練基本功, 為了調靚及紮實基本功就要找教練..........
<-->
.

引用:
原帖由 直拍橫打c 於 2016-9-2 11:26 發表
我基本符合要求,除左:不要球球用力發洩打死對方
Me too
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

汝們可以成團了
<-->
.

其實能控制定點,除非個好高,否則發晒力都好難打死對方。

今晚会練球嗎?我想参加。

回復 10# 的帖子

今晚沒有, 定 星期三或四/日 一星期 1-2天 晚上7點後 2-4小時 , 人數2-3人 一檯
有意pm

引用:
原帖由 直拍橫打c 於 2016-9-2 11:26 發表
我基本符合要求,除左:不要球球用力發洩打死對方
點解要發洩打死對方,難道特別爽? 如果要發洩應該打沙包
或者你地可以派波比對方練,用幾大力都唔怕 甘咪唔怕打死,大家公平練習,又滿足各自要求

引用:
原帖由 badiso 於 2016-9-2 10:36 發表
多球練習 暫定 星期三或四/日 一星期 1-2天 晚上7點後 2-4小時 , 人數2-3人 一檯

費用: 平分, 我可帶 40+ 1星球 70個以上, 及 拾球棍網.

小弟橫板兩面反膠, 練習了5個月, 可派波可set波, 可削球, 可搓長擺短, ...
請問有沒有綀習的內容?

剛開始打波5個月??

李友腰球,距友腰要球,應該要自爱

我成日都打唔到定點 淨係識多球

引用:
原帖由 Ghstt 於 2016-9-3 12:48 發表
我成日都打唔到定點 淨係識多球
唔使心急,長命功夫長命做 熟能生巧,你初學的話都不用介意,可能動作缺乏一致性。初學的話找個教練,打唔到定點,動作與用力方面需要執下,好過自己摸摸下。打唔到定點,需要一個人餵波你打,放到面前一定打到,打得多就打到,加油吧

師兄 觀塘方唔方便?

回復 17# 的帖子

有心練基本功一定可以改,我也很願意一齊練習。
無心練又要前來約練基本功,亂打大大力不定點打死對方,自為自己爽就好的高手,跟本不用找人練習,直接打比賽好了。

回復 19# 的帖子

對不起,想調景嶺做首選,其次TKO 其他地方。

回復 1# 的帖子

調景嶺....有心練習基本功....我有興趣....跟個人教練練習一段時間.
後因用直版傷手,停左一年, 想練返及轉橫版.
基本技術良好....
PMed.

回復 1# 的帖子

有無興趣平日晚上打日出康城?20:00-22:00
Timothy

46 123
發新話題