發新話題

有無乒乓友試過係體育館或商場廁所俾人勾左個背包

有無乒乓友試過係體育館或商場廁所俾人勾左個背包

請小心, 警察同我講好多呢d case
本帖最近評分記錄

電視廣告都有講,小偷係冇樣睇的,要自己睇好自己的財物,唔好交俾其他人看管

如果打乒乓球,最好將財物擺檯底,起碼係視線範圍內

不過,有好多球友將財物放係看台、通道旁邊
本帖最近評分記錄

這叫人孭着背包就不要在商場廁所開大 ----->
<-->
.

引用:
原帖由 iammalin 於 2016-8-16 14:17 發表
最近的事嗎?在那些地方多?
多年來都未試過,多謝分享
以後會小心d
商場廁所同體育館都有
我上星期坐係某廁所搏鬥緊既時候突然我掛係門既背包一閃   冇左。。。。
結果警察睇帶只係睇到有人拿住我背包衝出廁所 樣完全睇唔到

警車個車長吹水同我講  最好都係唔好掛係門,唔好話我今次唔舒服冇睇到隻手伸入來, 就算我睇住佢勾走我個袋 正常我都追唔切出去

另外。。佢都做過case 係 有人放個包係背後沖廁箱上面 俾人勾走左。。。

[quote]原帖由 乒乓在線 於 2016-8-16 14:35 發表
這叫人孭

警察話d 新商場會好d,  廁所大多封左頂既 伸唔到入來
多過10年

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-8-16 14:25 發表
電視廣告都有講,小偷係冇樣睇的,要自己睇好自己的財物,唔好交俾其他人看管

如果打乒乓球,最好將財物擺檯底,起碼係視線範圍內

不過,有好多球友將財物放係看台、通道旁邊
我今次真係硬食一部新手機。。
但我盡力唔想有下一個受害者
因為我個背包都幾重下, 俾人係門外勾走連聲都聽唔到
一定唔止十次八次經驗。。。。

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2016-8-16 15:41 發表

我今次真係硬食一部新手機。。
但我盡力唔想有下一個受害者
因為我個背包都幾重下, 俾人係門外勾走連聲都聽唔到
一定唔止十次八次經驗。。。。
只好袋不離身

Thanks for sharing.

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-8-16 19:13 發表

只好袋不離身
唔好以為體育館或商場d ccv 影到個賊既樣   我果個只係影到個身型

發新話題