發新話題

【打氣區】6:30 - 香港女團vs德國

回復 62# 的帖子

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2016-8-14 13:28 發表
咁如果内部贏就等於一齊?咁劉詩雯点解無女單打?就是综合能力不夠
如果內部贏晒都唔可以出賽,仲有咩選拔方法?

綜合能力不足?點計呢樣野?

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2016-8-14 13:28 發表
咁如果内部贏就等於一齊?咁劉詩雯点解無女單打?就是综合能力不夠
老實,劉詩雯好彩冇打女單,佢都唔係100%拉得死狀態大勇既金宋一,到時輸左銀牌就

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-8-14 13:30 發表

跟本唔係問題
內部打贏,有鬼用,可能只係李既節奏克制到杜,出到去打,李好明顯弱好多
咁講的話,係咪唔需要有選拔呢?

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-8-14 13:39 發表

老實,劉詩雯好彩冇打女單,佢都唔係100%拉得死狀態大勇既金宋一,到時輸左銀牌就
人地中國係一定要拎金牌,香港,拎經驗,參與下,點同

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-8-14 13:38 發表

強國球迷討論過,劉姐不夠狠、『肯』、毒、演技又唔夠班

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-8-14 13:42 發表

強國球迷討論過,劉姐不夠狠、『肯』、毒、演技又唔夠班
中肯的評語

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-8-14 13:38 發表

睇你文章都係包拗,回多你一次,A 你係想李小姐做領軍人物,还是 B 港队队員

A 不可能  B 可以

勿回

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2016-8-14 13:45 發表

睇你文章都係包拗,回多你一次,A 你係想李小姐做領軍人物,还是 B 港队队員

A 不可能  B 可以

勿回
呢d叫做包拗?師兄太小器了,討論一下都叫包拗,明顯師兄打壓反對聲音多d

小弟 講緊的情況,真有機會在港隊出現,如果內部選拔唔計的話,係咪應該只計對外成績?

引用:
原帖由 sorry 於 2016-8-14 13:54 發表
現實李靜係想李小姐做主力
見 李皓晴 係團體打最重要的第一賽事就知

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-8-14 09:01 發表
Expedite
有冇網上睇返,德國隊好鐘意叫expedite. 賺個決勝分發球權返來

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-8-14 13:57 發表

見 李皓晴 係團體打最重要的第一賽事就知
唔關事,比杜打先,即係李打完單就即打雙,

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-8-14 14:15 發表

唔關事,比杜打先,即係李打完單就即打雙,
但兩場女團的排陣唔同左

對台灣個場: 李皓晴、杜凱琹、帖雅娜 + 李皓晴、杜凱琹、帖雅娜

對德國個場: 李皓晴、杜凱琹、帖雅娜 + 李皓晴、帖雅娜、杜凱琹

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-8-14 15:00 發表

但兩場女團的排陣唔同左
對台灣個場: 李皓晴、杜凱_、帖雅娜 + 李皓晴、杜凱_、帖雅娜
對德國個場: 李皓晴、杜凱_、帖雅娜 + 李皓晴、帖雅娜、杜凱_
德國隊最強係韓瑩, 好明會放佢打第四場. 揾娜姐招呼佢呢場好啱. 係辛苦咗娜姐, 一打完雙打就即刻要同韓瑩劈過.

主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

引用:
原帖由 TomLai 於 2016-8-14 17:33 發表

德國隊最強係韓瑩, 好明會放佢打第四場. 揾娜姐招呼佢呢場好啱. 係辛苦咗娜姐, 一打完雙打就即刻要同韓瑩劈過.
最慘就係咁,娜姐已經有返咁上下年紀,要佢連續打兩場其實好辛苦,而且仲要對削球手

點解唔繼續用 杜凱琹 去打?起碼佢有休息過

引用:
原帖由 iammalin 於 2016-8-14 18:04 發表
李靜為左安全,穩陣,兩個年輕球員上去系無得打
娜姐上去,不一定會贏,但起碼有得打
娜姐已經有返咁上下年紀,要佢連續打兩場其實好辛苦,這點非常同意,但無辦法,要頂硬上
個人覺得最大影響 十二板 呢個低能規 ...
我覺得關鍵係輸雙打嗰場.
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

引用:
原帖由 iammalin 於 2016-8-14 18:04 發表
娜姐已經有返咁上下年紀,要佢連續打兩場其實好辛苦,這點非常同意,但無辦法,要頂硬上
個人認為對削球手,難以短時間內可以分勝負,所以,應用 杜凱琹 去衝擊下,娜姐 已打了場雙打,再打多場單打(對削球手) . . .

而且,師兄說得對,十二板 呢個規則,對球手有影響

引用:
原帖由 TomLai 於 2016-8-14 18:08 發表

我覺得關鍵係輸雙打嗰場.
對面以快打慢

德國隊D波係高D既
幾個球員排名都係香港隊之上

引用:
網球係全場哂靜先開波,其實乒乓球應該都係,但ITTF無引入到呢種禮儀令觀眾知道.

睇網球四強拿度對阿根廷,雖然打波時安靜,但氣氛一流.

發新話題