發新話題

奧茶場波對手受傷可以暫停,但石村就……

奧茶場波對手受傷可以暫停,但石村就……

今早奧茶場波,,對手受傷可以暫停受治療相反石村就唔得……點解咁高水平賽事會有咁唔專業發生,大家點睇呢
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

個人認為是
1,外行人執法,唔專業
2,乒聯指引唔清晰
3,指引清晰,但唔執行
4,性別歧視
石村如果受治療,結果可能好唔同,,無奈
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7

雖然係咁, 但石川都要諗自己點解第3,4局都把握唔到輸9:11 , 本來4:0 都變3:4

引用:
原帖由 atcf 於 2016-8-10 13:55 發表
今早奧茶場波,,對手受傷可以暫停受治療相反石村就唔得……點解咁高水平賽事會有咁唔專業發生,大家點睇呢
我都想知道

感謝分享……………………

抽筋唔當係受傷,所以唔俾暫停,好似係講好左,除非唔係
本帖最近評分記錄
  • badiso +1 非常贊同 2016-8-10 14:52

引用:
原帖由 HKSpurs 於 2016-8-10 14:46 發表
抽筋唔當係受傷,所以唔俾暫停,好似係講好左,除非唔係
唉…抽筋唔當係受傷 ,,如果馬拉松就死得人多啦
木結他 m1jp R7

對削球打到抽筋, 如果俾暫停就真係對削球手唔公平喇!
一般比賽可能都會停一陣比佢噴劑噴兩野. 但比係人情, 唔比係規則.
佢應該用自己個暫停去停, 係未已經用左? (我無睇場波),

個賽判唔比停, 絕對係非常專業執法, 球例指引清晰. 條例己經n年前寫明, 一個世界級乒乓球運動員竟因抽筋要求暫停...  

如果失去比賽能力的狀態早已存在,或在比賽開始前就有理由可以預見,或由於比賽的正常緊張狀態引起,則不能允許中斷比賽。如果失去比賽能力的原因在於運動員當時的身體狀況或比賽進行的方式,引起抽筋或過度疲勞,這些也不能成為中斷比賽的理由。只有因意外事故,如摔倒受傷而喪失比賽能力,才能允許緊急中斷。

引用:
原帖由 badiso 於 2016-8-10 15:07 發表
對削球打到抽筋, 如果俾暫停就真係對削球手唔公平喇!
一般比賽可能都會停一陣比佢噴劑噴兩野. 但比係人情, 唔比係規則.
佢應該用自己個暫停去停, 係未已經用左? (我無睇場波),

個賽判唔比停, 絕對係非常專業執 ...
原來如此,謝謝ching捉供
木結他 m1jp R7

長乒賽知識, 謝謝分享  

發新話題