51 123
發新話題

【老餅隊球局】 ( 第二次招集 ) 24/10 星期五 (完)

【老餅隊球局】 ( 第二次招集 ) 24/10 星期五 (完)

唔練基本功,到老一場空

日期:2008年10月24日
時間:9:00pm-11:00pm
地點:北河街市政局體育館3、4、5號乒乓球室(9-11pm),2號乒乓球室(10-11pm)
   九龍深水埗基隆街333號北河街市政大廈五至U六樓 (電話:27291010)
名額:滿
費用:MB及MA組每人10元,MC或以下每人15元。

是次聚會最少練習基本功一小時,然後才作實戰比賽。內容包括:
1. 正手對攻
2. 反手對反手 / 正手
3. 步法(正手兩點 / 三點擊球、側身後正手撲打)
4. 個人專項技術(如削球、弧圈球、發球)
注意:因基本功練習對體能有一定要求(有時太辛苦、有時可能會太悶),不能適應者應立即停止。

1. 小過童 (MB)
2. old-cake (MB)
3. kwokwy (MB)
4. dickyho230 (MC)
5. 至高境界 (MC)
6. Topgun (MB)
7. Long
8. David (MB)
9. wonfat (MB)
10.collin (MC)
11.pycmark
12.bartender (MC)
13.飛雪
14.譚校長

後備
1. May
本帖最近評分記錄

回復 1# 的帖子

各位師兄,唔好意思,我都係book唔到7:00pm嘅場,請諒。

回復 4# 的帖子

David兄,其實你去到都唔會有人教你,因為我哋都無幾多個正式受過訓練。預你一份?

回復 6# 的帖子

係呀,我都等咗幾日先book場,點知我一出post之後月賽就出post啦。唔要緊啦,反正兩件事性質唔同,月賽係實戰,我哋今次真係想操下基本功,各人自己選擇囉。

引用:
原帖由 dickyho230 於 2008-10-13 20:30 發表
餅隊步乒初黎面聖 +   受訓   ,,,  i join      thx  
唔好咁客氣,大家都係一齊玩下唧。

引用:
原帖由 ffaffa123 於 2008-10-13 20:32 發表
重量級+大汗型+候生仔 黎唔黎得先?
本來應該餅餅優先,你又自認候生仔。不過今次撞月賽,應該無咁多人啦,預你一份。

引用:
原帖由 Topgun 於 2008-10-13 19:44 發表
I join.
Topgun兄,已加名。

引用:
原帖由 david 於 2008-10-13 15:00 發表
hi我都係老餅但唔係你哋隊員可以來嗎因本人想學基本功thanks
David兄請再留言confirm是否出席,謝謝。

引用:
原帖由 Long 於 2008-10-13 21:34 發表
小弟也想來鍛鍊一下~ 還有位嗎?
既然你自認餅友,我都無理由拒絕,加名啦。

回復 22# 的帖子

不過愈嚟愈多「唔夠秤」嘅人自認老餅啦,唔通世界真係變緊。到時可能好多人要俾15蚊!

引用:
原帖由 小過童 於 2008-10-14 09:13 發表
最後一位............手快有、有慢就唔該下次啦
上面有位David兄問過,我請佢再confirm。所以再有嚟都可能要放waiting list,等David confirm咗嚟唔嚟先得。

引用:
原帖由 小過童 於 2008-10-14 09:54 發表
kwok 兄,練基本工,需唔需要帶好多波呀

邊個會有好多練習用球呵!
我試下盡帶,但係我估都唔使話好多,一來我哋唔頂得幾耐,二來我哋有特派set球員old-cake,可能好用過多球。

Thanks for old-cake's contribution. I'll prepare the ballcatcher then.

都未必要收會費,你唔見我寫MC或以下收$15一次咩。多出嚟啲錢用嚟買嘢就啱啦。呢啲嘢(錢)應該由啲後生負責。

It's not a problem for me to put those stuff in my car. Although I may not drive to TT court every time, I'll bring along with those stuff once we need it.

引用:
原帖由 old-cake 於 2008-10-14 11:31 發表
By the way, do we accept the FC or FB group player??
呢個問題有啲考起,我哋只係話老餅隊,又無話老餅男子隊喎。反正今次full咗,不24號開個元老會先決定啦。大家點睇?

跟外觀排

好,下次有機會再打

引用:
原帖由 old-cake 於 2008-10-14 19:54 發表

你應該排最尾wo, 你最吾似老餅呀
我意思係最靚仔嗰個排頭位。

引用:
原帖由 至高境界 於 2008-10-14 23:19 發表
HiHi,

I want to join,
Can I be placed at no. 5?

Thx
welcome. Which group do you belong to? MA? MB? or MC?

51 123
發新話題