發新話題

【老餅隊球局】 ( 第二次招集 ) 24/10 星期五 (完)

引用:
原帖由 MAY 於 2008-10-21 13:30 發表
Hi kwokwy
我係choi's想參加24/10的老餅團,不知仲有沒有位,因為我亦係老餅一名.
Choi,唔好意思呀,現在我哋三張枱,每張枱4個人就比較好啲,其實已經爆滿。不過我可以放你個名入後備,咁你可以夜少少嚟,或者嚟到吹住水先,到10點譚校長有多張枱再一齊玩啦。

各位師兄,好多謝大家對「老餅球局」嘅支持。其實兩三日前我已經注明咗滿額,但都仲係有師兄表示想參加。剛才lunch俾老細睇到我搞緊啲post,佢竟然話要帶個仔嚟,好驚。我唯有話呢個局主要係俾啲伯伯吹水,兒童不宜。

小弟一方面感動,一方面抱歉,再加少少擔心,因為唔知到時會搞成點。所以想先喺度聽下大家點解咁有興趣嚟呢個局,以便心中有數。

引用:
原帖由 MAY 於 2008-10-21 14:05 發表
好呀! 我係第一次來,很多嘢都唔識,請多多指教,去到要找邊個呀,另請問MA、MB、MC係代表什麼
其實呢啲球局都係好隨和,你去到5樓,行到波枱(壁球室)附近,見到有班老餅喺度吹水兼打波就係;幾張枱喺埋一堆,好易搵。其中有個叫小過童嘅,你一睇佢個樣就會知佢係小過童。再唔係你大叫「阿郭」,我就會走出嚟。

MA, MB, MC……係市政局分齡賽嘅分齡組別,MA55以上,MB45-54……,之前啲post好似有人詳細解過,你自己睇下。

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-10-21 14:08 發表
各位師兄,好多謝大家對「老餅球局」嘅支持。其實兩三日前我已經注明咗滿額,但都仲係有師兄表示想參加。剛才lunch俾老細睇到我搞緊啲post,佢竟然話要帶個仔嚟,好驚。我唯有話呢個局主要係 ...
放心 la, 我相信大家都是斯文成年人,我攪左球局年幾兩年,次次都開開心心好頭好尾。
我港島區的球局10至60歲波友都有

引用:
原帖由 Tam校長 於 2008-10-21 14:34 發表

放心 la, 我相信大家都是斯文成年人,我攪左球局年幾兩年,次次都開開心心好頭好尾。
我港島區的球局10至60歲波友都有
邊個敢唔比面你

回復 115# 的帖子

打完波送宵夜呀

送宵夜就無,不過可能有人帶隊去隊啤

我又想打TIM

溫馨提示.................各位老人家唔好唔記得今晚去打波呀

系北河街體育館....................3,4,5,號檯
最新乒器...........................................
蔣彭龍 9mm + Andro / Roxon 450

引用:
原帖由 小過童 於 2008-10-24 09:22 發表
溫馨提示.................各位老人家唔好唔記得今晚去打波呀

系北河街體育館....................3,4,5,號檯
喺5字樓,即係壁球場。

我尋晚同日本叔叔捰左 729-08 啦、即晚開夜工做我第一次...................學黐膠

今朝睇反都好滿意...............95分啦 .................今晚就試下離個新產品
最新乒器...........................................

我都攞咗,我9:00pm去到都唔見你。

你有無用膨脹劑?我今晚都會試新嘢,配032,30年前嘅夢幻組合,好感動。

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-10-24 11:04 發表
我都攞咗,我9:00pm去到都唔見你。

你有無用膨脹劑?我今晚都會試新嘢,配032,30年前嘅夢幻組合,好感動。
有呀..........日本叔叔教路落左膨脹劑等佢一個半小時,然後先再落水溶牲膠水,一試就ok

不過而家D水溶性膠水施工方法同舊有之快干膠水有少許分別,竅門就系.....................

點解唔講有乜竅門?

我今日無時間搞膨脹劑,唯有今晚先試下唔用膨脹劑

今晚打完波唔知有無下場.....................啤啤佢

今晚我唔得,聽朝一早要上廣州開會,你睇下其他師兄有無興趣啦。今晚成十幾廿人,應該有腳呀,不過唔知去邊度好就真,上次嗰檔麻麻地。

其實最近廟街嘅場係邊個?官涌?打完波可以落廟街歎炒蜆、毫餅、大啤就真係一流。

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-10-24 15:37 發表
其實最近廟街嘅場係邊個?官涌?打完波可以落廟街歎炒蜆、毫餅、大啤就真係一流。
官涌 OK Ga, more tables

發新話題