發新話題

【老餅隊球局】 ( 第二次招集 ) 24/10 星期五 (完)

【老餅隊球局】 ( 第二次招集 ) 24/10 星期五 (完)

唔練基本功,到老一場空

日期:2008年10月24日
時間:9:00pm-11:00pm
地點:北河街市政局體育館3、4、5號乒乓球室(9-11pm),2號乒乓球室(10-11pm)
   九龍深水埗基隆街333號北河街市政大廈五至U六樓 (電話:27291010)
名額:滿
費用:MB及MA組每人10元,MC或以下每人15元。

是次聚會最少練習基本功一小時,然後才作實戰比賽。內容包括:
1. 正手對攻
2. 反手對反手 / 正手
3. 步法(正手兩點 / 三點擊球、側身後正手撲打)
4. 個人專項技術(如削球、弧圈球、發球)
注意:因基本功練習對體能有一定要求(有時太辛苦、有時可能會太悶),不能適應者應立即停止。

1. 小過童 (MB)
2. old-cake (MB)
3. kwokwy (MB)
4. dickyho230 (MC)
5. 至高境界 (MC)
6. Topgun (MB)
7. Long
8. David (MB)
9. wonfat (MB)
10.collin (MC)
11.pycmark
12.bartender (MC)
13.飛雪
14.譚校長

後備
1. May
本帖最近評分記錄

回復 1# 的帖子

各位師兄,唔好意思,我都係book唔到7:00pm嘅場,請諒。

今次請假外遊,下次再來受訓。

hi我都係老餅但唔係你哋隊員可以來嗎因本人想學基本功thanks

回復 4# 的帖子

David兄,其實你去到都唔會有人教你,因為我哋都無幾多個正式受過訓練。預你一份?

時間撞左"九龍區月賽"

回復 6# 的帖子

係呀,我都等咗幾日先book場,點知我一出post之後月賽就出post啦。唔要緊啦,反正兩件事性質唔同,月賽係實戰,我哋今次真係想操下基本功,各人自己選擇囉。

唔系會員都可以來架,只要你認為自己系老餅就得啦
最新乒器...........................................
蔣彭龍 9mm + Andro / Roxon 450

I join.

餅隊步乒初黎面聖 +   受訓   ,,,  i join      thx  
滴達仔神人

撞正月賽bor

引用:
原帖由 dickyho230 於 2008-10-13 20:30 發表
餅隊步乒初黎面聖 +   受訓   ,,,  i join      thx  
唔好咁客氣,大家都係一齊玩下唧。

thx brother  .....  收到  ..
滴達仔神人

引用:
原帖由 ffaffa123 於 2008-10-13 20:32 發表
重量級+大汗型+候生仔 黎唔黎得先?
本來應該餅餅優先,你又自認候生仔。不過今次撞月賽,應該無咁多人啦,預你一份。

引用:
原帖由 Topgun 於 2008-10-13 19:44 發表
I join.
Topgun兄,已加名。

引用:
原帖由 david 於 2008-10-13 15:00 發表
hi我都係老餅但唔係你哋隊員可以來嗎因本人想學基本功thanks
David兄請再留言confirm是否出席,謝謝。

你地班老餅隊, 加油, 努力

老餅隊第三梯會員精神上支持

打波唔駛勁, 但係最緊要 "型" !!!

小弟也想來鍛鍊一下~ 還有位嗎?

引用:
原帖由 Long 於 2008-10-13 21:34 發表
小弟也想來鍛鍊一下~ 還有位嗎?
既然你自認餅友,我都無理由拒絕,加名啦。

收到晒! 感激.

發新話題