發新話題

[球板討論] 日直單檜配膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

日直單檜配膠

Tibhar 出了兩件新嘢 e ls 及 f xs 配合單檜用嗎?
邊張比較透板.
謝謝

[quote]原帖由 Kenixting 於 2016-8-4 00:36 發表
Els好似05?
好似話els係mxs及mxp的混合體!!!!
Mxp

引用:
原帖由 alivivi 於 2016-8-4 07:22 發表
推薦M2,好控又好透板
m2 會否輕過els fxs 及ching 提議的組合,謝謝

引用:
原帖由 Kenixting 於 2016-8-4 10:45 發表
05 80 64 mxp mxs r7 r9 omega4pro brycespeed sriver g3

太多了,你預算幾多
350內

引用:
原帖由 Kenixting 於 2016-8-4 17:29 發表
Mxp r7 omega4pro
師兄以上可否介紹下當中特式!!!!

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2016-8-4 18:24 發表
這處大把文章
我想知道師兄對膠皮的感受

大約厚度要多少才適合10mm單檜呢?
請各位師兄指教一下

引用:
原帖由 Kenixting 於 2016-8-7 16:33 發表
這些都是新時代無機膠的內能膠,又彈又轉

配在日直10mm上有機會會過彈,未做完拉波個動作個波已經由膠皮彈出去。

我尋覓左都十幾塊膠後我發覺有幾條方案

1.新型號內能膠t05 t80 mxp mxs omega4pro r7可能要 ...
多謝師兄的詳細講解

YASAKA Rakza 7 Soft 應該買1.8 2.0 定 max呢

引用:
原帖由 Kenixting 於 2016-8-12 14:37 發表
不過你要講講你是用什麼日直,重多少。板彈性是硬或軟?

唔係只睇塊膠,因為日直本身既檜木係一塊咁整成板,板木個體差異很大是種特殊東西。

很難配一塊岩自己既膠,唔同其他純木 碳既板。
重量大約98克10mm厚,應該軟

5Qvip 各位又點睇。。。。

手上有塊由檔板撕下來 經裁剪後 的焦點三友誼出品, 可能因為小弟技術差, 發力就out

因為太去,控制唔到

可能小弟習慣磨擦個波多個直擊,所以去多時都失波

發新話題