發新話題

[球板討論] 銀河北斗

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

銀河北斗

請問各位大大有無人用北斗,和用後感想!

Thank you !! Thank you!!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

小弟用過
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

有何一感想,和你現在用的膠皮比較

感謝分享…………………………

我用过。39度。银河W6直拍。比较重(49克)。近台离台拉球都很好。推挡河扣打费神点(可能跟底板有关)。
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

用過,質量同狂颷有d距離
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

如果有以下選擇,你會掂㨂?
狂颷3
狂颷 8
銀河北斗

引用:
原帖由 wong10029 於 2016-8-3 21:39 發表
如果有以下選擇,你會掂㨂?
狂颷3
狂颷 8
銀河北斗
狂飆3的話,要nittaku狂3,狂8都ok,但北斗都幾彈,近台幾好,遠台要收力
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)

在剛推出時買過四張黑色, 兩張紅色, 其中一張黑色, 好似係38度軟的, 打開就見倒膠面起咗個泡, 有啲失望, 聽講後來出產的質量好參差, 不過之後冇再買過所以唔知變成點, 但睇淘寶價好似依家全面統一為75人仔, 之前五六十就有交易。

膠面保養好一年半載都可以保持粘性, 但令面都幾易磨損, 海綿好似NEO咁上咗一層膠水, 可以慳番啲, 彈波Click click聲, 好有glue feel,。

個人鍾意正手用最硬的, 反手夠力用軟的都唔錯, 始終依家國家隊都開始興正反手用粘套, 不妨一試。

但係講開又講, 最硬的又會有好多類似的選擇, 有啲失咗北斗的特點同風格, 咁先選張中間39度的試試可能會更合適。

引用:
原帖由 TurboZ 於 2016-8-6 18:53 發表
在剛推出時買過四張黑色, 兩張紅色, 其中一張黑色, 好似係38度軟的, 打開就見倒膠面起咗個泡, 有啲失望, 聽講後來出產的質量好參差, 不過之後冇再買過所以唔知變成點, 但睇淘寶價好似依家全面統一為75人 ...
正反手中國膠 ,我都係

引用:
原帖由 tomtom1995 於 2016-8-6 20:14 發表

正反手中國膠 ,我都係
Tomtom兄, 請問狂350放狂皓3反手覺得O唔OK, 我試過完全搞佢唔掂, 要乜冇乜, 之後放在狂龍5反手就凸然好似變咗第二隻膠咁, 下下棚棚聲, 好鬼爽, 估計係狂皓3少咗狂龍5嗰份底勁所以托佢唔住啩。

引用:
原帖由 TurboZ 於 2016-8-6 23:49 發表

Tomtom兄, 請問狂350放狂皓3反手覺得O唔OK, 我試過完全搞佢唔掂, 要乜冇乜, 之後放在狂龍5反手就凸然好似變咗第二隻膠咁, 下下棚棚聲, 好鬼爽, 估計係狂皓3少咗狂龍5嗰份底勁所以托佢唔住&#21 ...
我就習慣咗,短時間內未有任何問題

38度,要查油先好打,面好痴

發新話題