發新話題

假如我是冰总

引用:
原帖由 Suki 於 2016-7-20 15:30 發表

行外人不是教練⋯⋯但一萬個支持!!!

冇理由助教仲係$100/1hr多少少的時薪!
咁。。。。。。 應該幾多。。。

引用:
原帖由 Suki 於 2016-7-20 18:24 發表

現在私館助教價錢(當丙組水平或以上)是$150-$200之間,與$105相差也有一段距離!

計埋乒總長做長有的因素,始終時數比較有保障⋯⋯個人覺得下限$150/1小時比較合理!
長做長有時數有保障唔係應該正常會比 短做短無人工低d

引用:
原帖由 Suki 於 2016-7-20 23:50 發表

相差超過40-50%喎!
但值唔值150 就要睇自己了
覺得佢105低自然無人去做  有人去做即係種種原因做得過啦

你睇下佢訓練班教練俾幾多先。。 應其未論到助教話低人工。。。。

引用:
原帖由 見義勇為 於 2016-7-21 01:03 發表
乒總一向都是以自己的利益為依歸
教練實習最少30個鐘
球員註冊費愈來愈貴、教練註冊費又係好貴、報名費愈來愈貴,請記住但唔包有得打比賽喎,團體男丁女丙、單打男戊女丁、青少年錦標賽、你地一個二個傻仔傻女,上 ...
但你計條數係咪應該公道d,  租場費伊館2日 其他館8日, 裁判 賽務 工作人員 等
全部唔計淨係識計你冇乜機會收得到既獎金。。。。
假如你係有機會收到乒總盃獎金既球員 真係唔好俾人知你係邊隊, 影到隊友都被認為唔識計數。。。。

引用:
原帖由 見義勇為 於 2016-7-21 01:07 發表
球館教練收入同掛牌出來一向都係會有抽佣
公司搵埋客比你教
學生交學費有部分係球館租金,
大家心中有數
可能係歌街跟甲組水平教練 350-450,但同一價錢在球館只有乙組水平,但甲組水平教練在球館掛牌可能係450- ...
張玉都係掛450rmb , 旋風金華國家隊都寫出來掛450    其實乜甲組水平掛450同2位平起平坐   當然 你肯俾人地跟本冇時間教你 所以得個掛字

引用:
原帖由 見義勇為 於 2016-7-21 13:28 發表

你淨係講呢2個?
張鈺教練絕對係超抵,但係外面教,金Y華教練也係超抵,如果係球館既話,看看以後發展點?
你唔講下其他球館,斯洛伐克教練?
球館唔駛交租架?
請你唔好睇錯, 我話既係得個掛字 你冇天份跟本唔會有鐘俾你。所以提果2位,因為值得討論
而且佢2位係公眾人物 借佢來討論下都影響唔到佢 其他人就唔好擺人上檯
斯洛伐克教練我叫做由細睇到佢大  講真 波就麻麻地 但可以當佢補習天王 心理訓練有一手
有好有唔好啦  但跟本佢大概唔直接收錢教波 因為強項係帶隊帶心理
雖然佢帶隊手法真係有時睇唔過眼。。。。

但係你上文只提 報名費87隊收幾錢 獎金幾錢  我指出數唔係咁計既 討厭冰總唔緊要 但唔好屈人亂收錢
淨係工作人員場租 87隊打到分前4 都過10萬, 報名費收87隊1200 其實未cover 到

你淨係提報名費10萬幾 獎金得8萬 所以好呃錢 我只係指出1200*87 報名費連場租加人工加基本人工到未回本

引用:
原帖由 見義勇為 於 2016-7-21 13:46 發表

冇錯!每年繼續比錢報名,比錢續會,唔等於有比賽打,今朝10點10分前已經滿了女丙
呢個先係問題, 一年可報既比賽得4個 實際可打既可能得3幾場波 d 會費真係收來食x屙飯既
冇場地係比賽統籌的問題   唔關會員事咖
會員交會費就打得幾局波   有綵就識企出來影相   比賽又唔搞到人人有得打
呢樣就真係弊症

引用:
原帖由 見義勇為 於 2016-7-21 13:25 發表

每年乒總都有恒生銀行贊助,有民政事務局每年撥款,乒乓球係重點項目,所以係會有好多收入,但每年用出來的錢,我地在外面係冇人睇到的,伊館也有nikon每年冠名贊助
我上文出言不遜 覺得自己有唔啱 所以請當我冇講過 你同隊點點點。。。。

搞比賽其實真係唔容易   但理論上冰總應該係專業既, 會費收得咁過癮 比賽或活動得果幾
場 真係唔識搞就等第個搞啦 淨係做門面野 但基層乒乓先係你收會費有責任處理既。。。。

引用:
原帖由 見義勇為 於 2016-7-21 14:14 發表

好的,理性d,我也表達可以更好,應該說以前的乒總盃300,500,600,800,1000,而家1200,我覺得有點過左火位
我都覺得有d 貴。。肉痛 但俾都唔係問題, 問題係會有對手因各種原因唔出席打唔到 變左打唔齊小組3場, 就更貴。。。

但以成本論 其實1200 的確連租場跟工作人員人工都未到
呢個數仲係因為冰總除左壓榨會員, 教練, 仲有裁判
今時今日裁判收費只係16年前的1.5倍。。。唔到
但16年前當紅爆鐘既大陸教練劉3 收100元 今時今日同一個地方 張玉掛450  今時今日劉3雖然埋沒香港 但假如掛牌咪又係450左右。。。。。
乒乓通漲升左2,3 倍 但裁判場租升左唔夠半倍。。。

引用:
原帖由 Suki 於 2016-7-21 18:26 發表

講起乒總盃,咁即管考一考大家⋯⋯小小的一張poster有2個錯處,大家看到嗎?
違返商品說明條例有無得諗。。。

發新話題