發新話題

假如我是冰总

乒總一向都是以自己的利益為依歸
教練實習最少30個鐘
球員註冊費愈來愈貴、教練註冊費又係好貴、報名費愈來愈貴,請記住但唔包有得打比賽喎,團體男丁女丙、單打男戊女丁、青少年錦標賽、你地一個二個傻仔傻女,上網鬥快報名啦,比賽名額有限
乒總盃限64隊,結果出了87隊,因報名費1200一隊,報名費總收入都有$104400,總獎金才80000

球館教練收入同掛牌出來一向都係會有抽佣
公司搵埋客比你教
學生交學費有部分係球館租金,
大家心中有數
可能係歌街跟甲組水平教練 350-450,但同一價錢在球館只有乙組水平,但甲組水平教練在球館掛牌可能係450-600

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2016-7-21 02:09 發表

但你計條數係咪應該公道d,  租場費伊館2日 其他館8日, 裁判 賽務 工作人員 等
全部唔計淨係識計你冇乜機會收得到既獎金。。。。
假如你係有機會收到乒總盃獎金既球員 真係唔好俾人知你係邊隊, 影到隊友都被認 ...
每年乒總都有恒生銀行贊助,有民政事務局每年撥款,乒乓球係重點項目,所以係會有好多收入,但每年用出來的錢,我地在外面係冇人睇到的,伊館也有nikon每年冠名贊助

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2016-7-21 02:13 發表

張玉都係掛450rmb , 旋風金華國家隊都寫出來掛450    其實乜甲組水平掛450同2位平起平坐   當然 你肯俾人地跟本冇時間教你 所以得個掛字
你淨係講呢2個?
張鈺教練絕對係超抵,但係外面教,金Y華教練也係超抵,如果係球館既話,看看以後發展點?
你唔講下其他球館,斯洛伐克教練?
球館唔駛交租架?

引用:
原帖由 tomcat 於 2016-7-21 13:39 發表

呢d水,點會流到去民間!
冇錯!每年繼續比錢報名,比錢續會,唔等於有比賽打,今朝10點10分前已經滿了女丙

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2016-7-21 13:54 發表

請你唔好睇錯, 我話既係得個掛字 你冇天份跟本唔會有鐘俾你。所以提果2位,因為值得討論
而且佢2位係公眾人物 借佢來討論下都影響唔到佢 其他人就唔好擺人上檯
斯洛伐克教練我叫做由細睇到佢大  講真 波就麻麻 ...
好的,理性d,我也表達可以更好,應該說以前的乒總盃300,500,600,800,1000,而家1200,我覺得有點過左火位

引用:
原帖由 Suki 於 2016-7-21 18:26 發表

講起乒總盃,咁即管考一考大家⋯⋯小小的一張poster有2個錯處,大家看到嗎?
報名費1000,截止日期21/7

回復 37# 的帖子

還有亞洲青少年選拔賽,也有錯誤,但我分數未夠,upload唔到

單項,慳12隻盃,
青少年錦標賽,慳8隻盃
恒生學界,慳18隻盃
排名賽,慳9隻盃

發新話題