發新話題

想join球會

想join球會

其實本人打乒乓球都好幾年,乒乓球技巧一般,不過一直都充滿熱誠
我知道本地既球會都有一定水準,要加入其實對我可能係一件難事
不過我只係想參加球隊/加入球會, 希望有一d中等球會可以比我加入 一星期可以有練習同埋有時可以打下比賽
希望各位乒友可以推介下
(本人為90後)

水晶球會,we trust !
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

去論壇唔同球會比較下
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

回復 2# 的帖子

水晶球會???
邊區咖??有無多d詳細資料xd

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2016-7-14 00:00 發表
去論壇唔同球會比較下
我見到論壇的確係有好多球會, 但係部分都好似已經好耐無出post 所以好多詳細野都唔知
不過我見到乒總個website 有社區球會... 水平係點樣咖?? 同埋大部份既負責人都唔聽電話定係fake咖??

我見議你參加多d各球會球局,親身體驗各球會是否適合自己,如適合自己就參加多幾次再向球會會長申請

全港都有不同球會不同球局,請問邊一區方便你?
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2016-7-14 11:34 發表
全港都有不同球會不同球局,請問邊一區方便你?
最好九龍城區xd 或者附近都可以
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 carfielddog 於 2016-7-14 08:26 發表
我見議你參加多d各球會球局,親身體驗各球會是否適合自己,如適合自己就參加多幾次再向球會會長申請
但自己技術麻麻,去歌街球局又怕比人笑

引用:
原帖由 YUYEUNG 於 2016-7-14 11:52 發表

90後的你,是否還在求學中
本帖最近評分記錄
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 速鳥 於 2016-7-14 12:06 發表

90後的你,是否還在求學中
係呀~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

如不怕遠,長洲球會逢星期五晚,不論球技水平高低,大人或小朋友都會混埋一齊打

本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 KKFan 於 2016-7-14 12:41 發表
如不怕遠,長洲球會逢星期五晚,不論球技水平高低,大人或小朋友都會混埋一齊打
多謝你既提議~~~不過真係遠左D xd

引用:
原帖由 YUYEUNG 於 2016-7-14 11:52 發表

深水步藍田同九龍公園都有定期球局可join下

引用:
原帖由 YUYEUNG 於 2016-7-14 00:47 發表

我見到論壇的確係有好多球會, 但係部分都好似已經好耐無出post 所以好多詳細野都唔知
不過我見到乒總個website 有社區球會... 水平係點樣咖?? 同埋大部份既負責人都唔聽電話定係fake咖??
是時候改革下
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 YUYEUNG 於 2016-7-14 12:05 發表

但自己技術麻麻,去歌街球局又怕比人笑
唔係想潑 師兄 冷水,師兄 唔去球局,但又想入球會練波,打波

不如 師兄 試試徵球波友,揾返個差不多水平的波友練習一下
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-7-14 13:28 發表

唔係想潑 師兄 冷水,師兄 唔去球局,但又想入球會練波,打波

不如 師兄 試試徵球波友,揾返個差不多水平的波友練習一下
眼見那麼多論壇的招球友POST,

我覺得如果師兄想找到個水平差唔多既對手,

我建議你可以詳細一點列出自己的技術水平, 乒總排名ETC, 如果師兄沒有打乒總比賽的話, 則可用一些客觀的字眼, EX: 正手對攻50板ETC.., 同埋希望對練的內容, 如果只簡單用一些比較GENERAL既字眼,

我怕有很多人都會怕引起誤會&誤解而卻步,

反之清楚列明 相關要求的話, 看見你的POST的網友, 也會感受到你的誠意 & 清楚了解你的水平, 對他們來說 能夠減低中伏 / 高攀不起 的機會,

成功配對的機會亦會相對提升.

引用:
原帖由 Last_Exile 於 2016-7-14 15:06 發表

眼見那麼多論壇的招球友POST,

我覺得如果師兄想找到個水平差唔多既對手,

我建議你可以詳細一點列出自己的技術水平, 乒總排名ETC, 如果師兄沒有打乒總比賽的話, 則可用一些客觀的字眼, EX: 正手對攻50板ETC ...
師兄 講得無錯

論壇咁多個乒乓球會, 你可以pm佢地問下

引用:
原帖由 直拍橫打c 於 2016-7-19 11:21 發表
我9月中想臨時成立防弧球會,球會固定會員只有會長1人,只存在3個月或更長時間,即9月中-12月中,會隨會長得閑時間調整,誠招會員,費用AA制。
會規:
1)有誠信,有球品,不能放飛機,放飛機1次取消會籍,通報論壇 ...
每年只活動三個月的傳說中的球會 ?

發新話題