發新話題

今日荃灣分齡見到兩件乒乓球界靚仔

留個靚名先..............

登到頭版就好啦 ! 到時論壇真係上位於了 !  
乒超領隊 : 雄昇球會

Cccvcvcvvvcvv

小二~ ~ 花生唔該
器材先決 定 技術先決 ?

引用:
原帖由 atrix 於 2016-7-4 22:38 發表
小弟都支持樓主

因為帶眼鏡橫板那位'哥仔

之前系小弟輸波的時候

都評頭品足 加爾取笑

用垃圾和人渣來形容又可能過了火

但又找不到更合適的形容詞
其實你只需要學識一個事實

會取笑人既一般實力甚低。。。 實力越高既越唔會取笑人(最多無視你而已)

純分享...

小弟讀小學時,同學之間很喜歡互相告發。特別是女生、總喜歡向老師告發俏皮的男生,說某某小息時講粗口、或某某上堂時偷吃零食... 向老師告發的學生,一般都自問是好學生、盡了好學生的義務、協助了維持班上的秩序..

當時小弟也是"好學生"的一員,也樂於檢舉壞同學... 直至某次,恩師於小息時聽了我的告發,之後於上堂時向班上講解何謂"說人是非者,便是是非人"...

那刻,我慚愧了...

其實有冇實質證據證明呢件事真系有發生過?  (例如互相問候老母既片)
如果咩都冇得個吹字既話, sorry應該連蘋果動都上唔到....
貓哥你唔好太大期望啦

引用:
原帖由 儍峰 於 2016-7-5 00:24 發表
其實有冇實質證據證明呢件事真系有發生過?  (例如互相問候老母既片)
如果咩都冇得個吹字既話, sorry應該連蘋果動都上唔到....
貓哥你唔好太大期望啦
就算係互相問候別人母親 每日應該都數以千計
點上得到蘋果

私人思怨放在A1

上報紙就一定冇可能,但間唔中會有d比較有noise既片有機會上到蘋果動既(例如巴士阿叔)
不過我想表達既系, 呢個case連最低要求都達唔到
引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2016-7-5 00:34 發表

就算係互相問候別人母親 每日應該都數以千計
點上得到蘋果

小弟是乒乓球新手,經友人介紹而來。聽友人講打波以來,唔少人打波會講粗口,從未聽過咁多人講粗口,不太中意。請問這是乒乓球傳統定其他原因?無知一問
引用:
原帖由 michaelwwk 於 2016-7-5 00:36 發表
私人思怨放在A1

引用:
原帖由 Tonytony 於 2016-7-5 04:06 發表
小弟是乒乓球新手,經友人介紹而來。聽友人講打波以來,唔少人打波會講粗口,從未聽過咁多人講粗口,不太中意。請問這是乒乓球傳統定其他原因?無知一問   
唔知你up乜,砌好條句子先

冇人陪佢癲

真的上報……………………………………

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2016-7-4 23:41 發表

其實你只需要學識一個事實

會取笑人既一般實力甚低。。。 實力越高既越唔會取笑人(最多無視你而已)
有道理

昨日係荃灣分齡見到兩件人渣

今日同個朋友去左睇荃灣分齡比賽,咁啱見到上次個兩個球品同埋人品好差既垃圾(乒島球會(前身敏駿球會)個兩件囂士仔)打雙打比賽,係睇緊個時我個朋友同我傾關於佢地既野,話佢地兩個平時打波真係好無波品,一贏左人就會串人同埋會用啲身體語言黎示威,話佢地好垃圾,咁我就話佢地的確上係一件垃圾,一啲人品球品都無,仲會作啲野出黎屈個對手,真係人渣都不如,咁啱佢地其中一件垃圾既女朋友聽到就同番佢地個兩件垃圾講,之後佢地就無端端鬧我地,鬧我地係做咩話佢地,仲係到向我地炫耀自己入左雙打決賽好叻,同串左我地一句'啲好廢既渣宰輸家就係坐係觀眾席到睇我地贏波ga la'我同我個朋友心諗,入左決賽姐洗唔洗咁串呀,呢啲人渣真係世界級
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

日日咬到實,無意思
只有永遠朋友,無永遠敵人.

~超級榮譽~

其實你無必要用影衰自己既手法投訴其他人
你依家咁就算你本來係啱既都無人會幫你

引用:
原帖由 閃人 於 2016-7-5 19:05 發表
日日咬到實,無意思
只有永遠朋友,無永遠敵人.
睇唔起人既點都會受到報應, 但日日咁吵 你本來可能係受害者, 但呢道既網友都唔會幫你既

【溫馨提示】梁先生

對於閣下在最近荃灣比賽跟兩位疑似靚仔的衝突,本論壇深感遺憾
本論壇已三番四次把閣下留言取消,不明白你為什麼重覆又重覆張貼
閣下在本論壇註冊下近七年,可惜看不到閣下對本論壇有任何貢獻,概看不到閣下參加球局,亦沒有文章分享,我們看到的只有投訴,投訴及投訴。
關於荃灣區一事,你的對手並非他們,而你好像只是觀看他們比賽而在場外不停說他們是靚仔,我不知道原因,亦不需要知道。荃灣區發生的事你可以在荃灣康文署投訴而不是我們論壇,雖然論壇多你一個POST唔多,少你一個POST也不少,但我們的論壇不是這樣給你們利用。我們論壇由始至終都沒有言論自由,以前沒有 現在沒有 將來也沒有,唔好問我為何要DELETE 你的POST,我們也不會再解釋。如果你因此要向APPLE告我們沒有言論自由,你放膽去告吧,但願你得償所願。

其实用這麼多能量,去憎恨一個人,針對一個人,其實是很浪費你寶貴時間的。心,也不會舒服。
作為論壇節管理員,你的生活不一定要和論壇有緊密的接觸,你在聽與不聽、看與不看外,其實還有無窮選擇。

我見你文字清通,用詞尖刻,就想起年輕的我。但我不想你和年輕的我一樣執著,執著不是令我們走冤枉路,而是令我們原地踏步。我們的時間有限,青春的時間更寶貴,用來充實自己,用來愛,不是對自己有益得多嗎?為甚麼要用來恨呢?我看見你這樣浪費時間,像打聖戰似的,我有點心痛。你是不是把事情放大了,看得太有意義呢?用這樣的能量來愛,來學習吧。不要讓自己看不過眼,聽不順耳,但又可以不理的事或人,阻礙著自己飛得最高最遠。

放開一些,包容一些,他們做得不好不要緊,你既有這樣的眼光,這樣的文筆,將來一定可以超越他,淘汰他,寫下自己光輝的一頁。那,不是更好嗎?不要再浪費自己的時間了,最後,你會發覺他們是不值得的。

我只想跟你說,他可能此刻很快樂,因為你此刻像一隻x狗,不停地咆哮,而我我不會憎恨一些無謂的人。我看見地上有屎,我繞過去就是,總不會先踩後罵。看到不喜歡的人,我不會跟他糾纏。最后你如何選擇,希望你好好想清楚。

有點欣賞你的
本帖最近評分記錄
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

發新話題