24 12
發新話題

點解包尾都有奬?

點解包尾都有奬?

太約6-7年前我們首次馬拉松在華星進行
比賽人數有九人
當年 施穎亨包尾(去年學界精英亞軍,現任香港青少年代表隊)
當時佢輸波哭左出來
我立即送上一份變形金剛奬品
其实奬品不貴重,但小朋友很開心,所以每次包尾佢都好開心
我們不是鼓勵你包尾,只是要學習輸得起,不怕輸才會贏
其实我們攪比賽都是希望小朋友開心
當日不足五歲的穎亨,今天已獨當一面,在乒乓球圈中佔一重要位置
馬拉松比賽我們攪了好多年,也在不同球館攪過
希望今次能順利進行

其实這2-3年攪比賽少了,有人投訴我,所以為報答大家支持, 今年攪多D
但注意比賽地點可能每次不同,小心去錯地方
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
香港乒乓網

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2016-7-5 17:28 發表
太約6-7年前我們首次馬拉松在華星進行
比賽人數有九人
當然 施穎亨包尾(去年學界精英亞軍,現任香港青少年代表隊)
當時佢輸波哭左出來
我立即送上一份變形金剛奬品
其实奬品不貴重,但小朋 ...
當年比賽有9個參加,
現在90個位都唔夠分呀!!
我無份打, 又無禮物
Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

當年首次乒超聯 神射手是邊個呢?
香港乒乓網

乒超我都攞過奬!全組只得1人!幾有滿足感!
正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

回復 5# 的帖子

好事不出門呀!波波

我旧年有人找我深水步打过一次团体赛,全部得3队。有人赞助,冠军奖金3千,亚军2千,包尾個队都有1千。
洪华山

要學習輸得起,不怕輸才會贏<------真理

[quote]原帖由 borkee 於 2016-7-5 17:43 發表
乒超我都....

有運行呀師兄

究竟天, 有幾高 ? 我想飛, 飛進星河路 !

引用:
原帖由 pingpong 於 2016-7-5 17:53 發表
好事不出門呀!波波
使乜怕!有時D嘢冇得避!
正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

引用:
原帖由 borkee 於 2016-7-5 17:43 發表
乒超我都攞過奬!全組只得1人!幾有滿足感!
最佳魚腩
香港乒乓網

欲講買
STEPHEN 1019
之2手板前,建議請用「搜尋」查看本人之買賣 ''秒殺" 紀錄,多謝。。

主板:全售。。
等待中。inner fibre ZLFS CS

乒超領隊 : 雄昇球會

欲講買
STEPHEN 1019
之2手板前,建議請用「搜尋」查看本人之買賣 ''秒殺" 紀錄,多謝。。

主板:全售。。
等待中。inner fibre ZLFS CS

你究竟打什麼字?
香港乒乓網

輸得多有經驗
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2016-7-5 17:37 發表
當年首次乒超聯 神射手是邊個呢?
N年前的事, 無乜人知. 我心知就夠了.
當年單挑神射手的小女孩, 現在都已香港代表了.
過多幾年, 等我派個新女仔球手參加馬拉松先...哈哈
Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

好似是杜小妹?
香港乒乓網

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2016-7-6 01:15 發表
好似是杜小妹?
無錯喇

從小教導小朋友 要贏人先要贏自己
學懂面對困難 面對自己 面對失敗
解決問題,戰勝自己的心魔
更加支持貓哥這種愛的教育
現今小朋友面對很多的比較 競爭
更加需要大人的鼓勵!

24 12
發新話題