發新話題

2016韓國公開賽

直頭係當玩具敢玩    

引用:
原帖由 sorry 於 2016-6-23 10:56 發表
何鈞傑講過要學外國人打遠檯
打遠台係幾爽既噃. 夠運動量. 又好似香港奧運外圍賽嗰對伊朗兄弟咁, 睇到啲觀眾好開心.
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

日籍華裔濱本由惟成功翻盤

早田食生菜咁食

Hody

引用:
原帖由 TomLai 於 2016-6-23 08:37 發表
...
我諗啲家長見到個細路同人多回合相持會好有滿足感.  ...
當然滿足啦,個細路打到好似馬龍上身咁

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-6-22 23:52 發表

唔係話拉起打相持唔好;但你冇啦啦一拉退檯就有問題;我係菜鳥,教練都會話,冇啦啦退檯做乜,跟本壞習慣來;但講返,現在好多細路都係咁,一、二版就退台,個個好似打削球咁

何生左手,咪天然逆側旋囉 ...
時代唔同,打法亦改變

現今退台相持差不多已是主流打法,當對手唔係呢樣打法就唔適應,同用"邪膠"相同道理

引用:
原帖由 sorry 於 2016-6-23 10:56 發表
何鈞傑講過要學外國人打遠檯
咁佢已經成功左

對吳尚珢係下風,不過U21兩個比賽都贏唔到就講唔過去。
入選奧運名單後,係壓力問題定係訓練少左?
距離奧運仲有個半月,應該有足夠時間重新上路的

引用:
原帖由 sorry 於 2016-6-23 16:02 發表
江天一有奧運經驗
何世界排28, 但應該未到頭30水平。睇連續輸比12, 15 歲小朋友,
排200 以外球員就知。奧運應出江。

帖雅娜 姜華珺 李皓晴 杜凱X 晉級

帖雅娜-劉詩雯
杜凱X-丁寧
李皓晴-平野美宇
姜華珺-武揚

抽什麼籤,帖雅娜在外圍賽排名係最高竟然首輪抽到劉詩雯。杜凱X第三有係咁。中獎咁

唐鵬-Morizono Masataka JPN
黃鎮廷-Eugene Wang CAN

何和江應該俾D氣勢,唔好成曰訓未醒 Draw多D

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-6-23 13:43 發表

時代唔同,打法亦改變

現今退台相持差不多已是主流打法,當對手唔係呢樣打法就唔適應,同用"邪膠"相同道理
我明呀,但呀何生冇招迫到對手一定要打退檯

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-6-23 17:20 發表
帖雅娜-劉詩雯
杜凱X-丁寧
李皓晴-平野美宇
姜華珺-武揚

抽什麼籤,帖雅娜在外圍賽排名係最高竟然首輪抽到劉詩雯。杜凱X第三有係咁。中獎咁
三個對平野美宇都有得打,平野美宇反而對個比較最弱個位,真係有冇攪錯

繼平野上星期輸劉佳,今日伊藤步其後塵,排名與實力不符又一力證

來,及川瑞基同學,讓朱學長給你上一課

CHEN Chien-An TPE vs ZHANG Jike CHN
11-5, 11-7, 6-11, 11-9, 8-11, 9-11, 15-13

排名與實力不符的結果

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-24 11:05 發表
繼平野上星期輸劉佳,今日伊藤步其後塵,排名與實力不符又一力證
劉佳世界排27, Mima 排10.

你以為好似何君杰排28, 但連續輸比幾個 排200以外球員咩.

發新話題