發新話題

[膠皮討論] 防弧用咩底板好

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

防弧用咩底板好

小弟中直,用開Yasaka軟防弧,底板糸butterfly acm 1000。正反反防倒板打法
依家想買新板及新膠,預算$500想問下咁多位師兄有咩意見。
同埋yasaka Yeo 打軟防ok嗎?謝謝

回復 2# 的帖子

有咩推介?預算$300-400

防狐高手徐祥龄前辈用老032打软防狐,亦话过俾我听底板要硬7夾纯木好用,YE0太薄太软。
洪华山

回復 4# 的帖子

咩用butterfly軟防1.3mm ok?同埋正手用咩好?

回復 5# 的帖子

請問有咩好推介?預算300-400

拣硬D的CL都可以。
本帖最近評分記錄
洪华山

clipper wood
本帖最近評分記錄
乒超領隊 : 雄昇球會

正手反膠拉波多用硬5夾玫5,半反半防用7夾如CL,防弧多的用碳板如YCA
本帖最近評分記錄
針灸博士研究生(國務院博士一等獎獲得者)
香港註冊,中國註冊醫生(中西醫結合)
香港地址:九龍奧運站博文街32號福群商場29D地舖 (週一至六 早上11:30- 晚上7:00)
香港電話 : 6762 4912 (請先預約)

試下無防,防弧要主動攻擊,威力才大
引用:
原帖由 直拍橫打c 於 2016-6-17 11:13 發表
請問如果正反反膠想轉打下防弧,可以只換膠唔換板嗎?謝謝
而家有塊stiga v1,遲d想換防弧膠,可以嗎?
本帖最近評分記錄
針灸博士研究生(國務院博士一等獎獲得者)
香港註冊,中國註冊醫生(中西醫結合)
香港地址:九龍奧運站博文街32號福群商場29D地舖 (週一至六 早上11:30- 晚上7:00)
香港電話 : 6762 4912 (請先預約)

勁揪兄,悠兄同埋C兄,每次一齊回帖就會將個討論變成吹水帖,好好笑呀

講笑
本帖最近評分記錄
  • 直拍橫打c +10 非常贊同,我徵波友既post都變左吹水,,點 ... 2016-6-20 11:29

Yes. It's a problem. Let's go to...

http://hkttf.com/viewthread.php?tid=34395&extra=&page=1

本帖最近評分記錄
無忘初衷 (雖然仍是長期輕傷)

發新話題