30 12
發新話題

2016日本公開賽

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-6-17 13:55 發表

希望係奧運時,有老大哥 唐鵬 睇住,唔係的話. . . 真係由天堂跌落地獄
你真會說笑
唐鵬都 …

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-6-17 13:57 發表

唔通見 何鈞傑 打得差 . . .

唔俾佢打?
唔會咁弱智掛,定係見二號檯重打繄男單,行開左,唔知開波呀。

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-17 14:06 發表
寫住 W.O.(walkover),唔會係睇錯時間呀?
睇錯時間好似係南韓隊專利

娜姐第四局唔輸,連追兩局,3-2 大分

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-17 14:46 發表
鄭怡靜打得唔錯,睇下把唔把握到

石川第五局大比分領先倒輸……

娜姐大發神威,貼曬膠布來個絕地大反擊

石川… 第七局讓足七分,今場輸積分和味囉,李曉霞排名應該會反超

伊藤打丁寧越來越 ...
石川真係失望

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-18 01:55 發表
女子單打八強,日本得一個早田

石川(4)、福原(7)、伊藤(10)、平野(11)四個日本種籽當中,係得伊藤有得交代,其他出曬洋相,排名與實力不符?
應該唔係排名與實力不符,佢地輸比都係打開巡迴賽個班。今次真係要檢討

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-6-18 13:06 發表

目標係拿一局。
睇左兩場,中國隊今次一局都唔放鬆,真係局局都出盡力,不過許生最鐘意玩野,有機呀

許生第二局就玩野

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-18 17:16 發表
馮天薇又一個實力與排名不符,世界排名第六都流

丁寧又使詐,偷左一局,第二局終於被警告

早田呢板擰接好惡,女子真係唔多見

早田調整能力唔錯,二三四局落後都咬得住
日本女子隊直頭真係好少用 lee 下擰接,好多係用美宇、美誠個下掃起。其實只要唔係中國隊既球員,位位都有弱點。馮姐好似對著韓國個位肥妹仔削球手都係輸多贏少
引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-18 13:52 發表
黃鎮廷正手意識有提升

接發上對正手小三角半出台都係冇咩符

賽前目標達成,高球冇漏過
lee 個真係奇突,直板選手正手意識會弱過反手,可能以前反手易搵食所至;

引用:
原帖由 Bumndsty 於 2016-6-19 22:42 發表

D大6網民話聽到丁寧爆粗幾次
相對其他中國選手起 open tour 對壘,你睇到今次劉姐今次打得好狠,丁姐唔爆粗先奇,不過都係個句『著住對白色既 Wave Drive A3 打波,想唔輸都難』

30 12
發新話題