發新話題

2016日本公開賽

睇返何鈞傑兩場,近檯速度不足,外加灌膠過度

當阿姐冇到呀啦   

早田希娜繼續當削球殺手

吉村被判一球勞氣到  

7 8
5 6

6 5
8 7

自己估下佢望邊張

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016/6/17 13:02 發表

何鈞傑 的狀態都幾飄忽
可能入選里約之後,心態上一下子調節唔來,帶住壓力上場,打唔出狀態

寫住 W.O.(walkover),唔會係睇錯時間呀?

寫得walkover,已經輸左

尋日有兩場(單、雙各一場)一樣情況

鄭怡靜打得唔錯,睇下把唔把握到

石川第五局大比分領先倒輸……

娜姐大發神威,貼曬膠布來個絕地大反擊

石川… 第七局讓足七分,今場輸積分和味囉,李曉霞排名應該會反超

伊藤打丁寧越來越上手,近檯兩面擺速已經跟得上

早田中檯相持好忍勁,可以反手反拉

女子單打八強,日本得一個早田

石川(4)、福原(7)、伊藤(10)、平野(11)四個日本種籽當中,係得伊藤有得交代,其他出曬洋相,排名與實力不符?

黃鎮廷對許昕目標 - 打高球唔漏波

冇奶油,按某澳籍港人謬誤邏輯,排名呢家野係打得勤就自然高,偏偏幾個都輸俾打得少過自己既對手,敢一定係因為佢地排名與實力不符

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016/6/18 12:54 發表

日本女子拿世乒團體亞軍,奧運團體亞軍,

係唯一可挑戰中國隊伍。

咁都排名與實力不符?
夠鐘食藥

呵,㓤到肉呢!咩唔係因為佢地打得多公開賽,呃積分,靠排名高,做二號種子,自動入下半區,唔係邊有可能

黃鎮廷正手意識有提升

接發上對正手小三角半出台都係冇咩符

賽前目標達成,高球冇漏過

馮天薇又一個實力與排名不符,世界排名第六都流

丁寧又使詐,偷左一局,第二局終於被警告

早田呢板擰接好惡,女子真係唔多見

早田調整能力唔錯,二三四局落後都咬得住

丁寧第三局九比四時終於爆粗

出術都唔夠打,可以點做?唯有抄!

有球想博大霧話擦邊   

主辦單位頒獎好認真,不過雞同鴨講

淨係第三局都抄左兩次

正值父親節,新浪好似有心敢,事前發稿「女乒國手都有怎樣的父親? 劉詩雯:教我要有修養」,搞野

發新話題