105 123456
發新話題

2016日本公開賽

2016日本公開賽

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

何鈞傑跟張本智和咁有緣份,睇來又給何鈞傑一個好好嘅考驗機會,上次對賽分失去不少,今次張本智和有地利,有觀衆,U21 五局三勝賽制,他本身又有一定實力,比赛情绪又高漲,看看能否克服!話吾定公開組又有機會碰頭。

引用:
原帖由 ronald1834633 於 2016-6-14 18:36 發表
何鈞傑跟張本智和咁有緣份,睇來又給何鈞傑一個好好嘅考驗機會,上次對賽分失去不少,今次張本智和有地利,有觀衆,U21 五局三勝賽制,他本身又有一定實力,比赛情绪又高漲,看看能否克服! ...
第一場就係,帶定耳塞睇波

惡戰,,加油呀。。。。。。。
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

張本智和個進攻好勁

在日本公開賽大型賽事輸好多分。。

邊個win??????

HO Kwun Kit 1-3 HARIMOTO Tomokazu

下次加油!

Hody

引用:
原帖由 rckw 於 2016-6-15 11:07 發表
HO Kwun Kit 1-3 HARIMOTO Tomokazu

下次加油!
張生個個進攻真頭就係中國選手咁打法,真係唔講得笑

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-6-15 12:50 發表

張生個個進攻真頭就係中國選手咁打法,真係唔講得笑
其實張生係防守勁過進攻, 何生一拉起少少, 就被張生反手一野壓落去, 唔玩相持, 正手都差不多情況

係第三盤, 張生一起板, 失左好多球

最後, 都要講句: 何生的發球無咩變化 . . . 一球長球都冇發過 . . .  超過一半發球都係超短台 . . .

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-6-15 22:13 發表

其實張生係防守勁過進攻, 何生一拉起少少, 就被張生反手一野壓落去, 唔玩相持, 正手都差不多情況

係第三盤, 張生一起板, 失左好多球

最後, 都要講句: 何生的發球無咩變化 . . . 一球長球都冇發過 . . . ...
我意思係個模式好現在中國式打法,其實細路打進攻失波好正常,長大就會少失誤;睇佢下午對台灣個位,好明顯張係有機就搶攻打人兩大角,對方基本功步法弱,就會輸。咁打法,唔到中國隊,一定搵到食  

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-6-16 01:00 發表

我意思係個模式好現在中國式打法,其實細路打進攻失波好正常,長大就會少失誤;睇佢下午對台灣個位,好明顯張係有機就搶攻打人兩大角,對方基本功步法弱,就會輸。咁打法,唔到中國隊,一定搵到食   ...
認同師兄所講,張生打兩大角比較多,而且最重要係佢有"壓板"呢招,俾佢壓一壓,個波快左,睇睇何生失左幾多球,拉都難拉返上黎

Hody

看看MURAMATSU Yoto 把吾把握到啦!

Table 2 Ho Kwun Kit 有LIVE.

好唔穩定

105 123456
發新話題