發新話題

2016日本公開賽

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-6-18 13:06 發表

目標係拿一局。
睇左兩場,中國隊今次一局都唔放鬆,真係局局都出盡力,不過許生最鐘意玩野,有機呀

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-6-18 13:18 發表

睇左兩場,中國隊今次一局都唔放鬆,真係局局都出盡力,不過許生最鐘意玩野,有機呀
贏就無機啦,拿到一局當贏啦。

引用:
原帖由 sorry 於 2016-6-18 13:21 發表

係中華臺北手下敗將
香港女子乒乓球隊於世界團體錦標賽8強遇上中華台北,激戰5場,最終憾負場數2:3,目送對手躋身4強。
咪係,仲好意思笑日本隊。

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016/6/18 12:54 發表

日本女子拿世乒團體亞軍,奧運團體亞軍,

係唯一可挑戰中國隊伍。

咁都排名與實力不符?
夠鐘食藥

呵,㓤到肉呢!咩唔係因為佢地打得多公開賽,呃積分,靠排名高,做二號種子,自動入下半區,唔係邊有可能

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-18 13:28 發表

呵,㓤到肉呢!咩唔係因為佢地打得多公開賽,呃積分,靠排名高,做二號種子,自動入下半區,唔係邊有可能
比香港女隊 做二號種子,自動入下半區,你又認為可以拿到亞軍咩?

酸葡萄。

許生第二局就玩野

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-6-18 13:40 發表

比香港女隊 做二號種子,自動入下半區,你又認為可以拿到亞軍咩?

酸葡萄。
咁請問澳洲女隊個阿嬸贏過劉詩文未?

黃鎮廷正手意識有提升

接發上對正手小三角半出台都係冇咩符

賽前目標達成,高球冇漏過

黃生已經有進步,過到許昕都過吾到冬東馬狼喇,世界排名不是蓋...黃生在水谷水平左右...水谷對馬狼都不能取一局喇!

馮天薇又一個實力與排名不符,世界排名第六都流

丁寧又使詐,偷左一局,第二局終於被警告

早田呢板擰接好惡,女子真係唔多見

早田調整能力唔錯,二三四局落後都咬得住

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-18 17:16 發表
馮天薇又一個實力與排名不符,世界排名第六都流

丁寧又使詐,偷左一局,第二局終於被警告

早田呢板擰接好惡,女子真係唔多見

早田調整能力唔錯,二三四局落後都咬得住
日本女子隊直頭真係好少用 lee 下擰接,好多係用美宇、美誠個下掃起。其實只要唔係中國隊既球員,位位都有弱點。馮姐好似對著韓國個位肥妹仔削球手都係輸多贏少
引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-18 13:52 發表
黃鎮廷正手意識有提升

接發上對正手小三角半出台都係冇咩符

賽前目標達成,高球冇漏過
lee 個真係奇突,直板選手正手意識會弱過反手,可能以前反手易搵食所至;

丁寧第三局九比四時終於爆粗

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-19 15:28 發表
佢冇品就一早知,不過~ 咩事

出術都唔夠打,可以點做?唯有抄!

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-19 15:48 發表
出術都唔夠打,可以點做?唯有抄!
又出術?

有球想博大霧話擦邊   

主辦單位頒獎好認真,不過雞同鴨講

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-19 15:28 發表
D大6網民話聽到丁寧爆粗幾次

引用:
原帖由 Bumndsty 於 2016-6-19 22:42 發表

D大6網民話聽到丁寧爆粗幾次
相對其他中國選手起 open tour 對壘,你睇到今次劉姐今次打得好狠,丁姐唔爆粗先奇,不過都係個句『著住對白色既 Wave Drive A3 打波,想唔輸都難』

淨係第三局都抄左兩次

正值父親節,新浪好似有心敢,事前發稿「女乒國手都有怎樣的父親? 劉詩雯:教我要有修養」,搞野

發新話題