發新話題

乒總....抵打

回復 20# 的帖子

好提議

回復 20# 的帖子

好提議

回復 22# 的帖子

小乒會搞既比賽仲超值⋯⋯
本帖最近評分記錄
  • (=^x^=) +5 非常贊同 2016-6-7 12:08

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2016-6-7 11:01 發表
http://hkttf.com/viewthread.php?tid=82793

好似 May 姐這些有心人 出錢出力
...
真是網友之福
多謝貓哥讚賞 ,其實我主職都係做戰地記者。攪月賽都係玩性質,純係聯誼下D波友  。

乒種係有公開它的財務報表,雖然好撮要下,有興趣可以了解下先:
http://www.hktta.org.hk/aboutus/intro/201415AuditReport.pdf

引用:
原帖由 Suki 於 2016-6-7 11:48 發表
純粹個人意見,環保D⋯⋯⋯球衫可以不用!

但⋯⋯今年球衫好靚,著到個個好精神,好上鏡
青色果件靚d,好sharp!

引用:
原帖由 Suki 於 2016-6-7 11:48 發表
純粹個人意見,環保D⋯⋯⋯球衫可以不用!

但⋯⋯今年球衫好靚,著到個個好精神,好上鏡
一件進修班一件新一代班嘅色!其實算環保咗,過往係大圍製不同碼預参加者到場試及拎,依幾年在報名表上譲参加者先選碼!

BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

今年的球衣不錯
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

如果有埋小食,飲品,就正啦

原來咁抵打

其實乒總有無政府讚助? 如有有幾多呢?

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2016-6-7 11:10 發表
我會建議 R 先生自己攪一次比賽
否則佢是唔會明白
哈哈, 睇完你第一帖, 就知道好大機會有呢一帖!!!

Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

除非你係黑人僧或同人地撞期;基本上你係咁吹雞,應該有錢搵

利申:攪過比賽

Hody

小兒學校不注重乒乓球, 打學界有難度, 但都想出聲支持下......

多謝乒總

引用:
原帖由 直拍橫打c 於 2016-6-7 22:56 發表
謝師兄
這應該只是LCSD資助計劃部分既財務報表
岩岩好係樓上樓上師兄所問相關內容,
唔知有無地方可以睇到乒總成份Financial Report
成日都係好奇心太重  改唔到
師兄先要清楚乒總係私人公司,冇可能公開整個財務報告給public。

我只知(同大家一樣)佢有兩大水候,一是政府,另一係恒生銀行。因為政府的老闆係public,所以才可以睇到上面quote的有限報告,其他應該冇喇。

引用:
原帖由 badiso 於 2016-6-7 18:00 發表
其實乒總有無政府讚助? 如有有幾多呢?
好多本地公開比賽如單項錦標賽,青少年乒乓球錦標賽,乒總盃,團體錦標賽,etc都有政府讚助...一般比賽章程header will quote 讚助商..search yourself please!

自己搞比赛肯定好麻烦,因為都是用自己工餘時間,但是,乒總是有糧出的,並不是義工,而且計算要根据他向政府拿了多少資源,每年收取會費及其他因運動員提升成绩從而增加收入。我完全唔覺得抵打,因为他们從來不透露資料

發新話題