發新話題

[多球練習] 找波友6月10日全日練基本功

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:39 移動

[多球練習] 找波友6月10日全日練基本功

已齊腳,謝謝

上深圳球館練

~超級榮譽~

回復 3# 的帖子

去球館一定係去搵教練啦, 我去過大鳳凰 30人仔檯鍾, 教練60至120仔

2個鐘以上, 你預一般教練 70人仔 + 30人仔檯鍾 (會員價, 非會員好似要45蚊個鐘) (100人仔做會員, 送50蚊下之用及大鳳凰戰衣一件 )

香港個程有人近有人遠車費無得計... 大陸個程的士20蚊有找, 地鐵好似2/3蚊, 食野有平有貴既... 十幾蚊食飯, 幾十蚊任食烤肉火鍋又有, 幾百蚊位都有... 多d人去share返抵d. 其實去一次 2-3小時, 連埋食晚飯, 香港坐車按摩按腳... 玩成日洗幾百蚊同香港學兩三個鐘差不多了.

回復 1# 的帖子

3 個 月 已識基本功 好叻  你好 勁

回復 7# 的帖子

只是識... 不熟練, 所以找人練習

師兄3個月球齡正反手來回板數有多少板?
只是想得個知字,no offence,切勿誤會

回復 9# 的帖子

睇對方,如果打得好過我應該都幾十板起。
一般都20上下。

我只打到三四板來回,你好勁呀!

快樂時代到深圳打球是:-
跟進(辦手續及裝修等)一下自己在當地按揭買的收租屋, 或做下定期收息手續等, 有時間就去球館消閒, 算是有部份是用上面的錢(變相有REBATE), 特別有興趣和精神... ...

現在沒有這些財源, 動輒要用自己錢及用時間在上面打乒乓, 既沒有意義, 亦沒有興趣.

記住, 去打一次乒乓唧, 為何用咁多$$$$$$$$$

<-->
.

回復 12# 的帖子

我都明白負資產人士... 由要搵錢還債, 返一返大陸又時間又車費真係好難再有興趣.
其實香港D 石檯都幾好, 質數唔錯又免費, 付近又多新移民話唔定遇到國手陪練

引用:
原帖由 badiso 於 2016-6-7 14:02 發表
我都明白負資產人士... 由要搵錢還債, 返一返大陸又時間又車費真係好難再有興趣.
其實香港D 石檯都幾好, 質數唔錯又免費, 付近又多新移民話唔定遇到國手陪練
這麼快就講定數年後上面會多些負資產?![雖然應該係] 這幾年上面沒有負資產(有泡无負), 只有因太小心而早沽賺少了好多... ... 想強調打波是健康玩樂, 每次不用拋太多$(賺着北$的另議)... ...

<-->
.

發新話題