發新話題

[是非] 不良球會真面目

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動
高尚情操來自高尚的人,不是活動。

利申:我也是被認為不高尚的小乒會的一位義工及負責人,從不懼怕指責,因指責可令事情日後做得更好,更不懼怕誣衊,因清者自清。

回復 4# 的帖子

講到咁。。。可以分享多些你既經歷及例子嗎?誹謗係會被人起訴㗎!

[quote]原帖由 charwes 於 2016-6-4 10:59 發表
每個人都要為自己講過

打GOLF係咪仲高尙?

好大件事……………………………………

這次事件一鬧,都未必是壞事⋯⋯
好讓大家都可以更加了解小乒會的運作,
清楚負責人和一眾會員的付出,團隊的合作精神,
怎樣勞心勞力和不求回報的貢獻。

我在此表示支持和感恩!
這些活動都總是教小朋友有得益的。

一切交易或買賣本來就是雙向的,你情我願,若有覺得是不公平或有被騙....遠離之便可。
不必要的指控實在是不智⋯⋯
相信其他認同者會識得自行判斷。
(希望多一點了解,多一點和諧)

Jcclee
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

回應:你地唸

回應:真係無錢賺會為咗興趣搞咁多嘢咩?

R先生,我可以好肯定同你講,小乒會內,真係有這些人,而且多的是。晨七行動需要的決心,不是賺少少錢可以得到的,我們有義工甚至零晨四時半去排隊,不如你試試感受下?

jcclee講得無錯。我之前對小乒會一無所知,甚至都係今朝先留意到原來suki爸是會長!失敬!
暫時睇落,小乒會搞得非常之唔錯!   加油!
可惜小兒對乒乓球全冇興趣,無論我遊說佢、俾youtube佢睇,親身示範(可能就係小弟技術太差,俾佢睇完反而重衰 ),同佢在家一齊玩,俾D球拍佢,有意無意講D呢方面知識佢聽、講D新聞或賽果佢知、搞乜都唔掂,無興趣就係無興趣。 否則,我都可能參加!

中國人社會的正常現象

無辦法,呢個係正常現象,做得出色的義工服務,在中國人的社會很可能會出現陰謀論,即使不在論壇發表,在坊間間中都會聽到人講,如果小乒會在西方文明國家出現,只會吸引更多義工加入,讚口不絕。

引用:
原帖由 joshualee 於 2016-6-5 12:34 發表
無辦法,呢個係正常現象,做得出色的義工服務,在中國人的社會很可能會出現陰謀論,即使不在論壇發表,在坊間間中都會聽到人講,如果小乒會在西方文明國家出現,只會吸引更多義工加入,讚口不絕。
所以小乒會長搞得最差之處,就係搞得咁好的球會,但咁小人知道。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

我信任支持小乒會!因我親眼見到他們的付出! 因我感受到他們無比的付出! 我自問自己只可幫到少少手去晨七排隊訂場!但他們除了會親自晨七排隊訂場,還要做安排,統籌,計劃賽程等等…各種瑣碎繁複的工作!
世上無東西十全十美,亦無任何做法能滿足所有人的期望!即使有不足之處,大家應該互相體諒,包容。因他們也盡了力!

支持小乒會
Hody

樓主潛左水?

我想隨著恒生學界盃曲終人散,呢件事都應該告一段落,誰是誰非並不重要,最重要係你地點睇樓主的敘述及對方的解釋,自己去分析真理與唔會。

希望大家對事不對人,就是香港乒乓之福。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

小乒會有值得欣賞的地方 ,不過成日話其他球會或總會點衰點衰 ,小心比人告翻轉頭; 當R先生提出不同意見時便兇人 ,小弟真的不懂欣賞 解決事件還有好多更好方法

引用:
原帖由 Suki 於 2016-6-5 22:25 發表
舉個例子:以下二張圖,顯示恆生學界盃女子小學組別,四強(416場次)7局4勝,冠軍及季軍賽是5局3勝!

當我批評乒總⋯⋯⋯這個是犯了低級錯誤!

當這個是事實⋯⋯⋯去批評一個官 ...
好明顯係乒總裁判組打錯左姐.......應該唔係4強7局4勝, 整個賽事都係5局3勝

引用:
原帖由 jacky1021 於 2016-6-6 00:40 發表

好明顯係乒總裁判組打錯左姐.......應該唔係4強7局4勝, 整個賽事都係5局3勝
你的意思是可接受呢種低級錯誤??

回復 73# 的帖子

當然不能接受啦!絕對要訓示添,你誤會左我姐

回復 75# 的帖子

理解理解。。。。。。。。

引用:
原帖由 Suki 於 2016-6-5 22:16 發表

多謝新會員提點。

不同意見與「砌生豬肉」,你懂分別嗎?

每人也要對自己言論負責

小弟不怕被告翻轉頭⋯⋯因為只要你説的、批評的、所知的是事實,你每天也能睡得安心!

相反便要為 ...
教主口才咁好 晜黎我嘅擔心系多餘;

發新話題