發新話題

2016斯洛文尼亞公開賽

平野唔打

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-6-1 13:07 發表

如果俾佢再贏多次冠軍,日本隊都唔知點算好
有乜點算好,又係咁;佢個舊拍擋都有新拍擋;佢過到頭兩圈再贏唔奇,佢個條線最高分係馮姐同于姐,對削球打法都係菜鳥來

引用:
原帖由 TomLai 於 2016-6-1 16:13 發表
49 JEON Jihee ^   KOR   118994 W 12 YANG Haeun   KOR X X   10/28/1992  05/22/2016 6:56:55 AM
50 YANG Haeun   KOR   112368 W 19   --- X X   02/25/1994  05/08/2016 8:55:29 AM
51 KIM Kyungah   KOR    ...
唔一定係國家隊要金景娥出山,有時球員自已起個頭,又身痕想打下波咪參加,見過幾個起碼叫得出名既退休球員,想打下波就去打比賽,同佢地個組就慘,跟本冇得出線

金景娥個條線正到 ,四強賽前全部都係對打削球手既菜鳥

引用:
原帖由 TomLai 於 2016-6-3 10:11 發表

決賽睇金景娥同佐藤瞳隔代削球大戰?
今日金景娥過到馮姐,八強時就對佐藤瞳。不過馮姐近來對削球手再唔係新手上路咁款

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-6-4 10:09 發表

第二第三局好關鍵。。張本智和好火,好吵。
張生係咁,分分贏左都係咁叫
金景娥輸左比馮姐 (7-11,11-6,7-11,11-6,9-11,11-9,14-16)

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-6-4 12:50 發表

Match point, game point ,或者來回二三十板之後贏,我覺得無可口非。 但係對方打第三板打失又叫,自己開波對方接失又叫,甚至對方開失、自己hi邊hi網贏咁都叫,就真係太過份,應該要規管下。
係對馬龍個場最靜,贏左分都冇乜點叫;其實球証應該出聲,以前打聯賽,有位阿叔又係咁,咁用長膠,佢好多得分係對方打失,最後攪到打架

訓左冇睇波,原來打左咁多場。
第二檯,馮姐對著削球手真係 ,好明顯對旋轉變化唔習慣
大獲,張生又進級,又有得叫
引用:
原帖由 速鳥 於 2016-6-4 23:45 發表
Fila 品味好差
唔關事,我夠有 Fila 波衫;你要唔好要個 d 老土 polo 衫先得。

睇完隔離檯日本妹打削球,再睇朱伯打削球,直頭兩個唔同世界

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-5 02:45 發表
老莊發火,非同小可 
比你都發火,叫到煩曬

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-6-5 13:03 發表

人地張本智和起碼係打專業,靠乒乓揾食。Draw都可以理解。
但係香港球會,乒種比賽都踫過你描述人士 ~ 係唔係都draw, 不知所謂。
使唔使呀,打奥運,世乒赛咩。
關鬼打乜業事;現在好多人係咁,唔知幾時開始,個個起到叫 (特別係細路)

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-6-5 18:43 發表

年頭還擊敗杜凱X,和差點擊敗帖雅娜。半年之內失去狀態
福姐都落得好快 ;夏銀姐好似係擋下擋下當中,一轉攻,自已調節唔到,個 timing 、力度都錯;應該係教練指導問題

引用:
原帖由 TomLai 於 2016-6-5 22:29 發表

都希望福姐同銀姐既狀能喺奧運上番去啦.
其實銀姐唔知關唔關對鞋事,好似換左 WAVE DRIVE A3  後,狀態係咁跌

引用:
原帖由 TomLai 於 2016-6-5 23:21 發表
馮姐嬴田姐. 4:2.
贏到兩局算係咁

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-6-6 00:36 發表
做乜水谷咁多fans… 收音係咁有球迷大叫…
好明顯係日本乒團同水谷屋企人

引用:
原帖由 TomLai 於 2016-6-5 23:11 發表
輸波頼地硬?
對 WAVE DRIVE A3 ,丁姐以前著過打比賽一次就冇再著。對野雖然著得舒服但比較硬身,影響銀姐唔想毓:擋下擋下就算掛

發新話題