23 12
發新話題

2016斯洛文尼亞公開賽

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-6-4 10:29 發表

小弟都講過,其實聲音可以令人好煩躁,點解冇規則去規管下
Match point, game point ,或者來回二三十板之後贏,我覺得無可口非。 但係對方打第三板打失又叫,自己開波對方接失又叫,甚至對方開失、自己hi邊hi網贏咁都叫,就真係太過份,應該要規管下。

張本智和據說係日本2020京奧希望啦∼
同歲一早超左班

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-6-4 12:57 發表

係對馬龍個場最靜,贏左分都冇乜點叫;其實球証應該出聲,以前打聯賽,有位阿叔又係咁,咁用長膠,佢好多得分係對方打失,最後攪到打架
我見過有d人打倒板長膠,人地打失佢就作狀細細聲(但聲亮又明顯係俾對方都聽到咁)「嘻嘻」咁。 我覺得好冇品。 我感覺就好似兩個人一齊賽跑,其一中個放隻蕉皮在對方腳前,對方跣倒了,放蕉皮的如願以償贏了,還「嘻嘻」咁取笑別人。 唉∼ 難怪另一個貼有人話打乒乓球唔得高尚。

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-6-4 18:55 發表
現在直播:李皓晴 VS 梁夏銀

http://cdn.laola1.tv/ittf/iframe ... 6954%26partnerid=24
先取一局

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-6-4 19:05 發表

擋下擋下
打法被動,搏對手打失

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-6-5 02:47 發表

比你都發火,叫到煩曬
張本智和就係果D係咪都叫,重要大叫果D冇品球員。
人地hi網出界又YO,人地機會波打失又YO,人地打板邊又YO。 小子,你贏人果分,係因為你球技好咩?
呢球負碌贏左就大叫好似好激勵士氣,下一球自己一輸又垂頭喪气,不知所謂!

水谷朱叔都是打不死的球員,防守好勁

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-5 18:06 發表
水谷食左大力菜   
相比之下,黃鎮廷拉的前衝弧圈更勁,朱叔都拉唔住,可惜黃無咁穩

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-5 18:27 發表
水谷谷忍氣到飛拍咁滯
佢本身力量唔夠,朱叔又一樣防守超好打不死,兼且間唔中反攻都唔弱,持久戰,打成粒鐘

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-5 18:53 發表
水谷谷底反彈    
唔知成場波要打幾耐

3:3 ,決勝局
P.S. 不過來回球開始少左,雙方體能下降好明顯,邊個入到決賽都好,今晚可能都要抽肋惜敗  

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-5 19:04 發表
水谷引發體內既小強精神創造奇蹟打第七局,幾耐未見過
佢球球拉波都呻吟

5:2 被追到5:4,水谷暫停了

水谷好波啊!輸1:3反勝4:3!

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-5 19:24 發表
幾多年啦?對上一次贏好似係七年前韓國公開賽
原來真係好少贏!
http://www.ittf.com/competitions/test/head_to_head_search_M2.asp?p1_id=106195&p2_id=104212

期待今晚莊智淵對水谷隼  

現場收音聽到「香港加油!香港一定贏!」

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-6-5 21:51 發表
邊個係錄影機隔離為香港打氣。。。
相信重有機會聽到…

嗱… 又聽到「好有型」喇

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-6-5 22:12 發表
全部都係何鈞傑得分
證明何鈞傑係可造之材…

23 12
發新話題