發新話題

咁多找人練波post

咁多找人練波post

係咪就黎有比賽?

應該係啦!
不過搵到個同自己相約
有共同目標既波友
有時都幾難
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

Agree ... Agree

唔一定打比賽,你估就咁上去打波,有人會同你練波
我一星期打四日,唔計上堂時間,都係得一日搵到波友練;其他時間同人打,你係練唔到波,d 波友係亂咁打,佢地有跟教練都係咁,奇奇怪怪

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-5-31 14:36 發表
我一星期打四日,唔計上堂時間,都係得一日搵到波友練;其他時間同人打,你係練唔到波,d 波友係亂咁打,佢地有跟教練都係咁,奇奇怪怪
我都好想搵人認認真真咁樣練波
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

其實有冇D球局會歡迎D水平低少少的新手呢? 我自己冇正式學過波, 水平好一般, 好驚怕俾人嫌棄呀

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-5-31 14:36 發表
同感

佢地個個好似同個波有仇咁, 係咪都出盡力打 . . .

最慘係 . . . 唔準呢 !!!

引用:
原帖由 cprc1213 於 2016-5-31 15:21 發表
其實有冇D球局會歡迎D水平低少少的新手呢? 我自己冇正式學過波, 水平好一般, 好驚怕俾人嫌棄呀
最好自己開一個

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-5-31 19:02 發表

同感

佢地個個好似同個波有仇咁, 係咪都出盡力打 . . .

最慘係 . . . 唔準呢 !!!
唔準真係死人,佢地重以為自已好好波添

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-6-2 00:05 發表

唔準真係死人,佢地重以為自已好好波添
同感

大多數都真係以為自已好好波 . . . 命中率 3 成都冇 . . .

仲係咁大大力亂打 . . .

發新話題