發新話題

世界第一也不行!國际乒聯証實劉詩雯無缘奥運單打

單純講外戰成績既話張繼科係一定唔夠許昕好 但計番綜合實力 大賽表現同經驗張繼科真係更勝一籌 許昕戰技術上真係略嫌單薄
人品方面我都唔覺得張係特別串 比人有不可一世既感覺 無疑 繼科既賽後既慶祝係有d誇張 但我認為佢絕對係尊重對手同球賽 踢圍板 爆衫都係一種情感爆發同壓力釋放姐。。

p.s.直板許昕迷

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-5-21 18:36 發表

所謂「大賽經驗」,你唔俾人出,咁人地梗係無經驗啦! 咁你咪越來越多經驗,其他人就一直都冇經驗囉! 下屆奧運,樊振東會係主力,冇異議吧? 但原來今屈冇帶樊去里約,到時佢就係零經驗喇!

奧運單打只可出兩個 ...
老老實實你真係你真係確保到2020係會出單打係會出樊振東?2008馬龍都係作為替補參與奧運 個陣都好多人以為馬龍會2012可以打單打 點知就爆左個張繼科出黎 就連劉國樑都話以繼科馬龍既實力 絕對可以打到2020 所以2020係咪真係出樊振東真係未知之數
即使比你2020真係出樊振東 中國隊要比你拎大賽經驗 都係世乒賽單項同團體比你拎啦 會唔會比個4年一次既奧運會你拎丫 中國隊冇可能會乘受咁大風險

引用:
原帖由 Bumndsty 於 2016-5-21 19:14 發表
我都唔識佢咖,無必要去話佢,但我一直有睇乒乓項目
咁你又有冇留意過馬龍曾經係比賽入面用粗口問候人地丫媽?陳玘都試過你又有冇留意?
我唔明點解係要針對繼科一個
有影片為證
馬龍 1:03-1:06
https://youtu.be/So3ioGtK9q4   
陳玘
https://youtu.be/GZLk8_2dnE0

其實講咁多都無謂 如果張繼科最後入到決賽 甚至贏埋馬龍拎冠軍既話 個d話佢唔得既人話佢頂多4強既人 又會有咩講?
至於球品方面我仍然覺得繼科係冇問題 佢係尊重球賽尊重對手既專業運動員 可能大家觀點同角度唔同
所有野8月里約奧運自有分曉

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-5-22 18:18 發表

咁講啦∼ 如果馬龍張繼科相遇,尤其如果係決賽,張繼科「贏」。今時今日, 論實力,馬龍贏,而且贏好多。 但劉總要造王,俾得繼科打單打,就係想創造一個前無古人的「傷滿灌」,大家都入決賽啦喎,馬龍實要讓路。  ...
馬龍的確係當今乒壇最穩定戰技術上綜合能力最強 冇可否認 但你馬龍實力贏好多我真係不敢苟同。。一但張繼科爆發起來 同馬龍真係五五波 張繼科係心態上同關鍵球既處理上真係比馬龍更勝一籌 就連馬龍係cctv5既訪談節目入面都話好想係大賽決賽贏繼科 佢話因為咁樣先可以真正證明自己
之後你話會造就繼科雙滿貫 我覺得可能性不大 而家馬龍都叫緊糊大滿貫架大佬 真係要咁樣斷馬龍米路咩🤔

印象換40+之後第一個男單世界盃決賽係馬龍對繼科  好似係張繼科贏
大滿貫計埋女仔係有好多個既 男子既真係得4個 其實如果雙滿貫真係要計既話 張怡寧都已經拎過

關鍵球係講9比9平丫 10比10平個陣既處理 許昕4:10水谷個場唔算吧 同埋唔係我話繼科處理得好 係國家隊既教練讃架
再講 我話繼科爆發唔係真係突然既爆發 係打大賽就特別投入 發揮得特別好個隻 唔係話許昕樊振東唔得 但比起計科真係唔係個隻
唔知我有冇記錯今年繼科好似贏馬龍兩次 大循環一次公開賽一次 點解係要堅持馬龍好繼科好多

發新話題