發新話題

世界第一也不行!國际乒聯証實劉詩雯無缘奥運單打

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2016-5-20 18:56 發表
劉詩雯輸馮天薇是硬傷
lee 個真;但馮天薇輸比削球手定四強會劉詩雯撞到馮天薇易 d  ,馮天薇唔會咁好運掛

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2016-5-20 19:54 發表
許昕男單機會應該20%左右
係零;個名單係排第三

引用:
原帖由 Bumndsty 於 2016-5-21 01:15 發表

同感,張繼科單打都輸咗好幾場外戰,而且團體賽輸球都多,有幾次單打贏咗隊友後仲表現到好串好無禮貌咁,而家佢咁差都仲比佢打單打,估裡面一定有黑幕,而丁寧上次蘇州賽D戲真係演得渣,真係唔明中國隊佢&# ...
唔計人品,張繼科都冇單打資格,四大中佢係輸比外人最多;佢打單打其實最危;另外女單出丁寧定邊個都冇乜分別

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-5-21 16:03 發表
什麼劉詩雯輸了給杜小妹,許昕輸了給莊智淵,此所以冇得去奧運,都是癈話。 說到輸外戰,有誰比張繼科輸得多?
跟本個次個個都讓路;唔想同領導心目中的人選對壨。
張繼科正路應該唔出得,佢個下慢拉基本上對高手已搵唔到食,出佢跟本四強止步;如果撞正個細路識打,即刻輸得

引用:
原帖由 LTHxPx 於 2016-5-22 00:42 發表

老老實實你真係你真係確保到2020係會出單打係會出樊振東?2008馬龍都係作為替補參與奧運 個陣都好多人以為馬龍會2012可以打單打 點知就爆左個張繼科出黎 就連劉國樑都話以繼科馬龍既實力 絕對可以打到2020 所以202 ...
lee 句真,2020出樊哥唔係一定;到時領導心意既野點話得定

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-5-21 16:00 發表

受傷, 棄權
邊洗,比幾個到位波你打就掂,做一場教練囉

引用:
原帖由 Bumndsty 於 2016-5-22 14:09 發表
師兄請問你點解打咗咁多字只係出到一段仔,出唔晒全部字,咁奇怪
有香港字

引用:
原帖由 LTHxPx 於 2016-5-22 15:00 發表
其實講咁多都無謂 如果張繼科最後入到決賽 甚至贏埋馬龍拎冠軍既話 個d話佢唔得既人話佢頂多4強既人 又會有咩講?
至於球品方面我仍然覺得繼科係冇問題 佢係尊重球賽尊重對手既專業運動員 可能大家觀點同角度唔同
...
唔係話睇低張繼科,機會微

另一方面,見識個好多細路贏左一分大叫又成,張繼科球品其實唔算差

引用:
原帖由 葉師傅 於 2016-5-22 23:11 發表
當今國際大型乒乓球賽事,球員為何只能代表國家,而不能代自已出賽呢 ? 既然係代表國家出賽,當然受國家支持,而國家亦有權謀劃/決定最好出賽,包括對內同對外要求/因果 .
咁乜比賽都係喎 ,唔止乒乓球;上到奧運、世錦、世杯乜運動都係;

發新話題