發新話題

世界第一也不行!國际乒聯証實劉詩雯無缘奥運單打

其實講咁多都無謂 如果張繼科最後入到決賽 甚至贏埋馬龍拎冠軍既話 個d話佢唔得既人話佢頂多4強既人 又會有咩講?
至於球品方面我仍然覺得繼科係冇問題 佢係尊重球賽尊重對手既專業運動員 可能大家觀點同角度唔同
所有野8月里約奧運自有分曉

引用:
原帖由 Bumndsty 於 2016-5-22 14:09 發表
師兄請問你點解打咗咁多字只係出到一段仔,出唔晒全部字,咁奇怪
有香港字

引用:
原帖由 LTHxPx 於 2016-5-22 15:00 發表
其實講咁多都無謂 如果張繼科最後入到決賽 甚至贏埋馬龍拎冠軍既話 個d話佢唔得既人話佢頂多4強既人 又會有咩講?
至於球品方面我仍然覺得繼科係冇問題 佢係尊重球賽尊重對手既專業運動員 可能大家觀點同角度唔同
...
唔係話睇低張繼科,機會微

另一方面,見識個好多細路贏左一分大叫又成,張繼科球品其實唔算差

引用:
原帖由 LTHxPx 於 2016-5-22 15:00 發表
...
咁講啦∼ 如果馬龍張繼科相遇,尤其如果係決賽,張繼科「贏」。今時今日, 論實力,馬龍贏,而且贏好多。 但劉總要造王,俾得繼科打單打,就係想創造一個前無古人的「傷滿灌」,大家都入決賽啦喎,馬龍實要讓路。 但如果4強或之前相遇,劉總會唔會怕有風險而"俾"馬龍真打,咁就唔知~

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-5-22 15:31 發表

唔係話睇低張繼科,機會微

另一方面,見識個好多細路贏左一分大叫又成,張繼科球品其實唔算差
其實我都唔明叫黎做咩 . . . 嘈到 . . .

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-5-22 18:20 發表

其實我都唔明叫黎做咩 . . . 嘈到 . . .
贏唔到人都要贏人氣勢

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-5-22 18:22 發表

贏唔到人都要贏人氣勢
加上 D 觀眾又係到叫囂, 又拍手, 又叫 . . .

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-5-22 18:18 發表

咁講啦∼ 如果馬龍張繼科相遇,尤其如果係決賽,張繼科「贏」。今時今日, 論實力,馬龍贏,而且贏好多。 但劉總要造王,俾得繼科打單打,就係想創造一個前無古人的「傷滿灌」,大家都入決賽啦喎,馬龍實要讓路。  ...
馬龍的確係當今乒壇最穩定戰技術上綜合能力最強 冇可否認 但你馬龍實力贏好多我真係不敢苟同。。一但張繼科爆發起來 同馬龍真係五五波 張繼科係心態上同關鍵球既處理上真係比馬龍更勝一籌 就連馬龍係cctv5既訪談節目入面都話好想係大賽決賽贏繼科 佢話因為咁樣先可以真正證明自己
之後你話會造就繼科雙滿貫 我覺得可能性不大 而家馬龍都叫緊糊大滿貫架大佬 真係要咁樣斷馬龍米路咩🤔

引用:
原帖由 LTHxPx 於 2016-5-22 18:53 發表

馬龍的確係當今乒壇最穩定戰技術上綜合能力最強 冇可否認 但你馬龍實力贏好多我真係不敢苟同。。一但張繼科爆發起來 同馬龍真係五五波 張繼科係心態上同關鍵球既處理上真係比馬龍更勝一籌 就連馬龍係cctv5既訪談節 ...
大滿貫,大把!
傷滿灌,史無前例!
既然給張繼科打男單,就是想製造這個(所謂的)傳奇。 馬龍肯定要讓路。 當然,球迷們到時必定說「繼科果然是大賽球員」「馬龍就是心態處理比不上繼科」,這正正就是劉總所想要的,「繼科是個傳奇」!   我想講,佢唔配!

點解話馬龍實力贏好多?留意我係講「今時今日」,好多球迷說繼科什麼五連霸大賽冠軍,OK... 但這是歷史了,現在都40+了,今時今日的繼科,狀態傷病如何,不用重複再講吧。 說他近年經常輸外戰,又有人說「只係繼科唔重視小型賽事啫」「張繼科一爆發就乜乜乜」哇大佬,係咁搬龍門!樊振東唔可以爆珠架咩? 許昕唔可以爆珠架咩? 他兩爆發起來,咪又係無人能擋!? 說到關鍵球,難度許昕決勝局落後比水谷隼4:10仍可以反勝12:10,咁都唔夠說服力咩?

我認為,男單給許昕打,相比給張繼科打,更加合理! 中國隊都唔支持直拍!

如大家心水清,便知張繼科嘅大滿貫賽事全部都係在決賽勝王皓。包括2011 世錦賽、世界杯,2012 奧運,連 2013 世錦賽也是。張固然有實力,但運氣都好重要。如果呢幾個賽事,張要對馬龍,戰果九成改寫。2011 世錦賽,王皓打出超水準,殺敗馬龍。2011 世界杯,馬龍冇出賽。2012 奧運,因馬龍在 2011 某月份 cut off for 奧運時排名不及是張、王, 結果冇份出單打。我仲記得馬龍在 2012 打奧運資格賽 (爭打團體) 時,世界排名第一但輸比丹與孝希,咁又造就張,他在咁吾公平制度下避過馬龍,他要在奧運勝王皓冇難度。近年許昕對張,好似未輸過 (2013 世錦四強輸左),但今次奧運又可避過許,今次奧運選單打出賽者,制度改變下張竟然可出賽。老實講,以中國球員實力,張如冇失水準,應入決賽,到時贏埋馬龍吾出奇,但我吾認同他真係咁出眾,只是每次都避開較他強或相克他的對手。
Albert

引用:
原帖由 LTHxPx 於 2016-5-22 18:53 發表

馬龍的確係當今乒壇最穩定戰技術上綜合能力最強 冇可否認 但你馬龍實力贏好多我真係不敢苟同。。一但張繼科爆發起來 同馬龍真係五五波 張繼科係心態上同關鍵球既處理上真係比馬龍更勝一籌 就連馬龍係cctv5既訪談節 ...
領導下令要製雙大滿貫,其他人要讓路這唔係冇可能 . 以前世單前四都係中國攞,但為了創造中國莊先生的世單三連霸神話,唯有犧牲下其他球員啦 !

乒超領隊 : 雄昇球會

印象換40+之後第一個男單世界盃決賽係馬龍對繼科  好似係張繼科贏
大滿貫計埋女仔係有好多個既 男子既真係得4個 其實如果雙滿貫真係要計既話 張怡寧都已經拎過

當今國際大型乒乓球賽事,球員為何只能代表國家,而不能代自已出賽呢 ? 既然係代表國家出賽,當然受國家支持,而國家亦有權謀劃/決定最好出賽,包括對內同對外要求/因果 .
乒超領隊 : 雄昇球會

關鍵球係講9比9平丫 10比10平個陣既處理 許昕4:10水谷個場唔算吧 同埋唔係我話繼科處理得好 係國家隊既教練讃架
再講 我話繼科爆發唔係真係突然既爆發 係打大賽就特別投入 發揮得特別好個隻 唔係話許昕樊振東唔得 但比起計科真係唔係個隻
唔知我有冇記錯今年繼科好似贏馬龍兩次 大循環一次公開賽一次 點解係要堅持馬龍好繼科好多

引用:
原帖由 葉師傅 於 2016-5-22 23:11 發表
當今國際大型乒乓球賽事,球員為何只能代表國家,而不能代自已出賽呢 ? 既然係代表國家出賽,當然受國家支持,而國家亦有權謀劃/決定最好出賽,包括對內同對外要求/因果 .
咁乜比賽都係喎 ,唔止乒乓球;上到奧運、世錦、世杯乜運動都係;

環顧㡬屆,今屆男單被外隊爆冷機會最大。壓力全放在马龍身上。

其實我都覺得出蝌蝌會好危,出許昕或小胖好d

利申:打直拍,蝌蝌同小棗粉絲

引用:
原帖由 adidasi 於 2016-5-21 00:37 發表
我都唔鍾意丁寧,因為佢蘇州世錦賽D戲太假
X2 丁寧佢蘇州世錦賽D戲太假
多謝R師兄送贈6星板,永遠不會忘記人家的恩惠。
多謝M師兄送贈波爾,永遠不會忘記雪中送5木2碳。

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-5-22 18:18 發表

咁講啦∼ 如果馬龍張繼科相遇,尤其如果係決賽,張繼科「贏」。今時今日, 論實力,馬龍贏,而且贏好多。 但劉總要造王,俾得繼科打單打,就係想創造一個前無古人的「傷滿灌」,大家都入決賽啦喎,馬龍實要讓路。  ...
事實可能真係咁樣,強國始終想製造傳奇人物.
我個人都覺得張繼科真係大賽球員,絕對係有機會

今時張馬對決,,覺得馬龍壓力源自政策囉…
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

發新話題