發新話題

世界第一也不行!國际乒聯証實劉詩雯無缘奥運單打

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-5-21 16:03 發表
什麼劉詩雯輸了給杜小妹,許昕輸了給莊智淵,此所以冇得去奧運,都是癈話。 說到輸外戰,有誰比張繼科輸得多?
所以中國乒乓球隊好鬼黑暗,同邊個關係好中意邊個就上邊個, 緊張重視成綪,就算幾無品一樣咁中意佢

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-5-21 15:56 發表

既然單打都俾張繼科打,我諗如果馬龍與張繼科對決的話,馬龍要讓一讓路添啊!
真係好有可能,大陸有D網民話張繼科因為有錢同有後台蔡震華喎

其實中國教練很重視 "脫困能力" ,也就是當自己狀況不好或對手狀況絕佳時,選手的贏球能力,李曉霞就不用說,許多比賽眼看她就要不行,但是她就是能贏下來,丁寧在上一次世錦賽單打時,更是在充滿爭議中拉劉詩雯下馬,而小棗打順風球時幾乎可以用秋風掃落葉來形容,但是一旦情勢逆轉時,卻無法頂住,任由對手肆虐,所以無法獲得單打名額也是意料中之事。

引用:
原帖由 patrick753 於 2016-5-21 17:13 發表
其實中國教練很重視 "脫困能力" ,也就是當自己狀況不好或對手狀況絕佳時,選手的贏球能力,李曉霞就不用說,許多比賽眼看她就要不行,但是她就是能贏下來,丁寧在上一次世錦賽單打時,更是在充滿爭議中拉劉詩雯下馬 ...
P兄正解,原則上是這樣,什麼張有后台,有的話就不用兩次調到省隊,話說回來現在給張單打名額確實有爭議性,其他賽果合理

單純講外戰成績既話張繼科係一定唔夠許昕好 但計番綜合實力 大賽表現同經驗張繼科真係更勝一籌 許昕戰技術上真係略嫌單薄
人品方面我都唔覺得張係特別串 比人有不可一世既感覺 無疑 繼科既賽後既慶祝係有d誇張 但我認為佢絕對係尊重對手同球賽 踢圍板 爆衫都係一種情感爆發同壓力釋放姐。。

p.s.直板許昕迷

國乒咁多人中張繼科一定一定係最最無品最串戈個人, 有不可一世既感覺

p.s.不是直板許昕迷

其實現實中我唔識佢地任何一位.. 何苦堅持指控任何一位是冇品呢..

引用:
原帖由 LTHxPx 於 2016-5-21 17:20 發表
單純講外戰成績既話張繼科係一定唔夠許昕好 但計番綜合實力 大賽表現同經驗張繼科真係更勝一籌 許昕戰技術上真係略嫌單薄
人品方面我都唔覺得張係特別串 比人有不可一世既感覺 無疑 繼科既賽後既慶祝係有d誇張 但我 ...
所謂「大賽經驗」,你唔俾人出,咁人地梗係無經驗啦! 咁你咪越來越多經驗,其他人就一直都冇經驗囉! 下屆奧運,樊振東會係主力,冇異議吧? 但原來今屈冇帶樊去里約,到時佢就係零經驗喇!

奧運單打只可出兩個,外戰能力往績,肯定係最緊要的一項! 我睇張繼科頂盡4強止步,到時又話佢抱傷雖敗猶榮,看著朝吧! 不過,有傷就咪打,俾許昕同樊振東打啦!

引用:
原帖由 rckw 於 2016-5-21 18:32 發表
其實現實中我唔識佢地任何一位.. 何苦堅持指控任何一位是冇品呢..
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

想問奧運單打種子點計,現在咁出,男女單會唔會包辦唔到冠亞軍,會4強就對決?

引用:
我都唔識佢咖,無必要去話佢,但我一直有睇乒乓項目

引用:

引用:
原帖由 Bumndsty 於 2016-5-21 19:14 發表
請問點解出得一段出唔晒D字

引用:
原帖由 Bumndsty 於 2016-5-21 19:17 發表

請問點解出得一段出唔晒D字
有D字出唔到, 例如"o既"..

回復 56# 的帖子

如果你有一直留意你就會知多少架啦,

回復 48# 的帖子

所謂「大賽經驗」,你唔俾人出,咁人地梗係無經驗啦! 咁你咪越來越多經驗,其他人就一直都冇經驗囉! 下屆奧運,樊振東會係主力,冇異議吧? 但原來今屈冇帶樊去里約,到時佢就係零經驗喇!

奧運單打只可出兩個,外戰能力往績,肯定係最緊要的一項! 我睇張繼科頂盡4強止步,到時又話佢抱傷雖敗猶榮,看著朝吧! 不過,有傷就咪打,俾許昕同樊振東打啦!

上面只係testing

而家大陸網上真係有好多大陸人鬧張科無品質素質丟大陸面等等喎, 例如話佢踼圍板,撕爛印有國旗的衫,輸比馬龍又唔握手,對教練態度差仲有話佢唔識係大陸好出名戈個游泳選手唔關佢事之類

發新話題