發新話題

世界第一也不行!國际乒聯証實劉詩雯無缘奥運單打

要多謝杜凱X

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2016-5-20 18:56 發表
劉詩雯輸馮天薇是硬傷
lee 個真;但馮天薇輸比削球手定四強會劉詩雯撞到馮天薇易 d  ,馮天薇唔會咁好運掛

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2016-5-20 19:54 發表
許昕男單機會應該20%左右
係零;個名單係排第三

回復 14# 的帖子

我都唔鍾意丁寧,因為佢蘇州世錦賽D戲太假

張繼科打細比賽水份極高,一打大賽就另一回事,依樣又確係事實

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-5-20 18:19 發表
個人認為,男隊的張繼科及女隊的丁寧,都唔應該有得代表中國打單打。 張繼科甚至唔應該有份。現在的單打陣容, 極失望...
同感,張繼科單打都輸咗好幾場外戰,而且團體賽輸球都多,有幾次單打贏咗隊友後仲表現到好串好無禮貌咁,而家佢咁差都仲比佢打單打,估裡面一定有黑幕,而丁寧上次蘇州賽D戲真係演得渣,真係唔明中國隊佢哋兩個都咁差咁都仲派佢兩個去打單打

我都唔鍾意丁寧,因為佢蘇州世錦賽D戲太假

引用:
原帖由 Bumndsty 於 2016-5-21 01:15 發表

同感,張繼科單打都輸咗好幾場外戰,而且團體賽輸球都多,有幾次單打贏咗隊友後仲表現到好串好無禮貌咁,而家佢咁差都仲比佢打單打,估裡面一定有黑幕,而丁寧上次蘇州賽D戲真係演得渣,真係唔明中國隊佢&# ...
唔計人品,張繼科都冇單打資格,四大中佢係輸比外人最多;佢打單打其實最危;另外女單出丁寧定邊個都冇乜分別

仲以為許昕有機會出單打,真有㸃可惜! 馬龍當然是奪標大熱,張繼科近況不佳,有目共睹,但此子已是大滿貫得主,歷史性挑戰雙滿貫。奧運後劉國樑將御任總教練一職,如馬龍能奪冠完成大滿貫已是完美結局,若張繼科真的能進入決賽奪冠,更是前無古人,寫下乒乓球新歷史,相信這決定有一定爭議。個人對奧運女隊並不樂觀,且看能否順利奪冠。

引用:
原帖由 ronald1834633 於 2016-5-21 08:13 發表
仲以為許昕有機會出單打,真有㸃可惜! 馬龍當然是奪標大熱,張繼科近況不佳,有目共睹,但此子已是大滿貫得主,歷史性挑戰雙滿貫。奧運後劉國樑將御任總教練一職,如馬龍能奪冠完成大滿貫已是完美結局,若張繼 ...
中國乒乓球男, 女團應該會拎冠軍, 係睇下單打方面, 可唔可以拎埋冠, 亞

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-5-21 01:37 發表

唔計人品,張繼科都冇單打資格,四大中佢係輸比外人最多;佢打單打其實最危;另外女單出丁寧定邊個都冇乜分別
所以話有感情分, 真係差好遠

丁寧外向,性格及身形均似外國運動員。刘詩雯內歛,似傳统乒乓球員。今時今日,國內風氣似更傾向於前者。丁寧受器重不無原因。

其實,這樣的男女子單打組合,是否真的都是頭二名seed呢? 如果唔係,可能4強已經要對戰,有一個一定入唔到決賽,咁冠軍唔係十拿九穩。

雯女屬廣東廣州, 近來廣東好, 環境好, 廣東亂, 大家“買單”
<-->
.

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-5-21 01:37 發表

中國隊人品最差係張繼科同丁寧呢兩個人,其實唔講人品佢哋兩個真係唔應單打,劉思雯同許昕人品同實力都係佢哋兩個之上,但都係唔比上單打,但咁啱張繼科同丁寧都係蔡震華最中意個兩個人,總之佢哋之間一定有黑暗

引用:
原帖由 ronald1834633 於 2016-5-21 08:13 發表
仲以為許昕有機會出單打,真有㸃可惜! 馬龍當然是奪標大熱,張繼科近況不佳,有目共睹,但此子已是大滿貫得主,歷史性挑戰雙滿貫。奧運後劉國樑將御任總教練一職,如馬龍能奪冠完成大滿貫已是完美結局,若張繼繼科真的能進入決賽奪冠,更是前無古人,寫下乒乓球新歷史,相信這決定有一定爭議。個人對奧運女隊並不樂觀,且看能否順利奪冠。 ...
但係如果比張繼科好好彩贏咗的話,咁佢就更加不可一世目中無人,咁就真係無天理

背後邊個係"造王者"呢 !?

引用:
原帖由 Bumndsty 於 2016-5-21 14:56 發表

但係如果比張繼科好好彩贏咗的話,咁佢就更加不可一世目中無人,咁就真係無天理
既然單打都俾張繼科打,我諗如果馬龍與張繼科對決的話,馬龍要讓一讓路添啊!

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-5-21 15:56 發表

既然單打都俾張繼科打,我諗如果馬龍與張繼科對決的話,馬龍要讓一讓路添啊!
受傷, 棄權

什麼劉詩雯輸了給杜小妹,許昕輸了給莊智淵,此所以冇得去奧運,都是癈話。 說到輸外戰,有誰比張繼科輸得多?

發新話題