30 12
發新話題

世界第一也不行!國际乒聯証實劉詩雯無缘奥運單打

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-5-20 18:19 發表
個人認為,男隊的張繼科及女隊的丁寧,都唔應該有得代表中國打單打。 張繼科甚至唔應該有份。現在的單打陣容, 極失望...
同感,張繼科單打都輸咗好幾場外戰,而且團體賽輸球都多,有幾次單打贏咗隊友後仲表現到好串好無禮貌咁,而家佢咁差都仲比佢打單打,估裡面一定有黑幕,而丁寧上次蘇州賽D戲真係演得渣,真係唔明中國隊佢哋兩個都咁差咁都仲派佢兩個去打單打

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-5-21 01:37 發表

唔計人品,張繼科都冇單打資格,四大中佢係輸比外人最多;佢打單打其實最危;另外女單出丁寧定邊個都冇乜分別
中國隊人品最差係張繼科同丁寧呢兩個人,其實唔講人品佢哋兩個真係唔應單打,劉思雯同許昕人品同實力都係佢哋兩個之上,但都係唔比上單打,但咁啱張繼科同丁寧都係蔡震華最中意個兩個人,總之佢哋之間一定有黑暗

引用:
原帖由 ronald1834633 於 2016-5-21 08:13 發表
仲以為許昕有機會出單打,真有㸃可惜! 馬龍當然是奪標大熱,張繼科近況不佳,有目共睹,但此子已是大滿貫得主,歷史性挑戰雙滿貫。奧運後劉國樑將御任總教練一職,如馬龍能奪冠完成大滿貫已是完美結局,若張繼繼科真的能進入決賽奪冠,更是前無古人,寫下乒乓球新歷史,相信這決定有一定爭議。個人對奧運女隊並不樂觀,且看能否順利奪冠。 ...
但係如果比張繼科好好彩贏咗的話,咁佢就更加不可一世目中無人,咁就真係無天理

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-5-21 16:03 發表
什麼劉詩雯輸了給杜小妹,許昕輸了給莊智淵,此所以冇得去奧運,都是癈話。 說到輸外戰,有誰比張繼科輸得多?
所以中國乒乓球隊好鬼黑暗,同邊個關係好中意邊個就上邊個, 緊張重視成綪,就算幾無品一樣咁中意佢

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-5-21 15:56 發表

既然單打都俾張繼科打,我諗如果馬龍與張繼科對決的話,馬龍要讓一讓路添啊!
真係好有可能,大陸有D網民話張繼科因為有錢同有後台蔡震華喎

國乒咁多人中張繼科一定一定係最最無品最串戈個人, 有不可一世既感覺

p.s.不是直板許昕迷

引用:
原帖由 rckw 於 2016-5-21 18:32 發表
其實現實中我唔識佢地任何一位.. 何苦堅持指控任何一位是冇品呢..
我都唔識佢咖,無必要去話佢,但我一直有睇乒乓項目

引用:
原帖由 rckw 於 2016-5-21 18:32 發表
其實現實中我唔識佢地任何一位.. 何苦堅持指控任何一位是冇品呢..

引用:
原帖由 Bumndsty 於 2016-5-21 19:14 發表
請問點解出得一段出唔晒D字

回復 56# 的帖子

如果你有一直留意你就會知多少架啦,

回復 48# 的帖子

所謂「大賽經驗」,你唔俾人出,咁人地梗係無經驗啦! 咁你咪越來越多經驗,其他人就一直都冇經驗囉! 下屆奧運,樊振東會係主力,冇異議吧? 但原來今屈冇帶樊去里約,到時佢就係零經驗喇!

奧運單打只可出兩個,外戰能力往績,肯定係最緊要的一項! 我睇張繼科頂盡4強止步,到時又話佢抱傷雖敗猶榮,看著朝吧! 不過,有傷就咪打,俾許昕同樊振東打啦!

上面只係testing

而家大陸網上真係有好多大陸人鬧張科無品質素質丟大陸面等等喎, 例如話佢踼圍板,撕爛印有國旗的衫,輸比馬龍又唔握手,對教練態度差仲有話佢唔識係大陸好出名戈個游泳選手唔關佢事之類

引用:
原帖由 LTHxPx 於 2016-5-22 00:55 發表

咁你又有冇留意過馬龍曾經係比賽入面用粗口問候人地丫媽?陳玘都試過你又有冇留意?
我唔明點解係要針對繼科一個
有影片為證
馬龍 1:03-1:06
https://youtu.be/So3ioGtK9q4   
陳玘
https://yo ...
因為張繼科的"事件"有好多,之前有一件事係大陸都鬧咗好耐

引用:
原帖由 LTHxPx 於 2016-5-22 00:55 發表

咁你又有冇留意過馬龍曾經係比賽入面用粗口問候人地丫媽?陳玘都試過你又有冇留意?
我唔明點解係要針對繼科一個
有影片為證
馬龍 1:03-1:06
https://youtu.be/So3ioGtK9q4   
陳玘
https://yo ...
張繼科乒超事件全國咁多隊咁多球員只有佢一人同佢所屬隊鬧合約紛爭

回復 73# 的帖子

師兄請問你點解打咗咁多字只係出到一段仔,出唔晒全部字,咁奇怪

30 12
發新話題
最近訪問的版塊