發新話題

[球板討論] 剛入手的darker speed 90 10.5mm!

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
引用:
原帖由 勁揪俠 於 2016-6-9 12:05 發表

冇計,我推波殺食冇可能唔要

引用:
原帖由 Kenixting 於 2016-6-9 11:55 發表
都係打番反膠,好好練拉波

正膠日直推波完全冇力,得個快字
完全冇力,但係快 ??
屬於咩概念?

F=MA 球的質量不變,觸球時的速度,咪已經系力既指標咯。(純粹好奇一問

或者你意思系咪唔夠轉?
本帖最近評分記錄
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

引用:
原帖由 直直地 於 2016-6-9 13:54 發表

完全冇力,但係快 ??
屬於咩概念?

F=MA 球的質量不變,觸球時的速度,咪已經系力既指標咯。(純粹好奇一問

或者你意思系咪唔夠轉?
會唔會係發虛
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

引用:
原帖由 tomtom1995 於 2016-6-9 13:57 發表

會唔會係發虛
咁上下意思

帶出另外一個我唔明既問題。

成日聽人講,自己都好似講過。。。咩系發虛?

是否用力擊球,但球速不夠,就系發虛?
本帖最近評分記錄
  • 勁揪俠 +10 Terminology problem 2016-6-9 17:32
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

引用:
原帖由 直直地 於 2016-6-9 15:39 發表
帶出另外一個我唔明既問題。

成日聽人講,自己都好似講過。。。咩系發虛?

是否用力擊球,但球速不夠,就系發虛?
其實好奇怪,明明球速快,但個波過到你到係無咩力,虛的,這種感覺我叫佢做發虛
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

引用:
原帖由 tomtom1995 於 2016-6-9 16:40 發表

其實好奇怪,明明球速快,但個波過到你到係無咩力,虛的,這種感覺我叫佢做發虛
正解

引用:
原帖由 Kenixting 於 2016-5-26 11:11 發表
現在配rakza 9 max,感覺輕很多又夠力。之前配t05太重了..
T05比r9重?

引用:
原帖由 Kenixting 於 2016-5-18 01:06 發表
在紅柳同90選擇下,簡左90 10.5mm

拍頭木紋細而密,重量112.8g夠哂力量

支藍柳可以休息了,聽晚試打已上05!
師兄cut膠好靚!

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-6-9 17:04 發表

T05比r9重?
是。Yasaka rakza都唔算重

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-6-9 17:05 發表

師兄cut膠好靚!
舖頭cut。

現在試灌油sriver,Sriver咬球感真是一絕!

試試配這極品拍什麼效果。

引用:
原帖由 Kenixting 於 2016/6/15 17:00 發表
現在試灌油sriver,Sriver咬球感真是一絕!

試試配這極品拍什麼效果。
Burning. 幾時试?
無忘初衷 (雖然仍是長期輕傷)

Sriver果然好拉,7-8成拉到

岩岩上埋灌左2次油既sriver.星期五試膠!

試完,拉係好拉但推冇力。

試下sriver g3先。

I searched for ''Darker catalogue'' and the latest I could find is the 2014. Even in the catalogue it doesn't show its own website. But on the last page it says tabletennisshop.com.au is its official distributor. In the website it doesn't seem I could find all Darker products.

So the best thing I managed to find is the 2014 catalogue.

My 2 cents. 🐯

唔好晒。

剛配了64fx,又吃球又夠力。非常好打!

發新話題