48 123
發新話題

2016里約奧運公佈乒乓球單打可參加球員名單

引用:
原帖由 zeio 於 2016-5-13 23:52 發表
唔關事,受規則所限,第三人要等男、女各86人單打名額完成分配之後再決定
日本隊團體的名單已經出左 wo . . .

只係日本乒協單方面提前向外界公佈,乒聯方面都重未收到日奧委確認

據章程,依世界排名分配既單打名額最遲5月25號要收到確認

乒聯响30號再通知各國奧委會所取得既分配名額同已入圍運動員名單

各國奧委會响6月15號向乒聯確認所用名額同運動員名單

乒聯响18號再分配多出名額同公佈最終名單

中國都出左 la~~~,正路張繼科、丁寧會打單打
一、男子
      馬龍(北京)、張繼科(山東)、許昕(上海)
      P卡:樊振東(解放軍)

二、女子
      李曉霞(山東)、丁寧(北京)、劉詩雯(廣東)
      P卡:朱雨玲(四川)
http://sports.sina.com.cn/others ... xsenvm0462624.shtml

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-5-17 03:21 發表
中國都出左 la~~~,正路張繼科、丁寧會打單打
一、男子
      馬龍(北京)、張繼科(山東)、許昕(上海)
      P卡:樊振東(解放軍)

二、女子
      李曉霞(山東)、丁寧(北京)、劉詩雯(廣東)
    ...
結果有可能意想不到 . . .

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-5-17 18:08 發表

結果有可能意想不到 . . .
咁係咩野意思呀?

港隊5月31日確定最終名單:

男:黃、唐、何
女:杜、李、帖

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-5-13 19:13 發表

都唔明, 諗咁耐仲咩, 又唔似中國隊咁, 人材濟濟

係咁拖 . . .
其實第三人個分數都好緊要,岩岩5月份何超過左江(rating table),有助爭取更前既種子,而家香港隊排緊第4,有機會4強前避開中國,我諗呢個都係其中一個原因令佢地咁遲先決定,而家結果都好,何狀態相當唔錯

引用:
原帖由 Patricklee 於 2016-6-1 03:29 發表

其實第三人個分數都好緊要,岩岩5月份何超過左江(rating table),有助爭取更前既種子,而家香港隊排緊第4,有機會4強前避開中國,我諗呢個都係其中一個原因令佢地咁遲先決定,而家結果都好,何狀態相當唔錯
最好就係四強撞到日本,咁就銀牌有望;四強撞到中國就至多銅牌。不過陳總講到江一定去

48 123
發新話題