發新話題

[球板討論] Bryce high speed 初學直拍學橫打的首選之一

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

Bryce high speed 初學直拍學橫打的首選之一

講速度,未學識反手發力的朋友,塊膠真係快。

講簡單,是是但但碰一碰,又過網,無乜動作要求。

講旋轉,剛剛學反手的朋友,不需要。

講重量,好輕!由直拍單面轉雙面,易適應。

講得分,剛剛學,不需要。

看不明官網個d乜乜科技,不用擔心,吹水野。

引用:
原帖由 andrewphy 於 2016-4-28 00:25 發表
講速度,未學識反手發力的朋友,塊膠真係快。

講簡單,是是但但碰一碰,又過網,無乜動作要求。

講旋轉,剛剛學反手的朋友,不需要。

講重量,好輕!由直拍單面轉雙面,易適應。

講得分,剛剛學,不需要。 ...
感謝分享,對我來說這膠正手太彈,反手一流
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

但這個價位,應有更多選擇

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2016-4-28 01:16 發表
但這個價位,應有更多選擇
但能夠敢以這個價位賣入門膠,又有人買,只有蝴蝶

塊野都唔太咬球,脫板太快

真係岩初學者用?

正手用脫板快,彈,難控,唔夠轉。This rubber is high speed with low spin
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

講平同輕CJ8000先係首選

引用:
原帖由 tingding 於 2016-4-28 10:50 發表
塊野都唔太咬球,脫板太快

真係岩初學者用?
是是但但碰碰,過網上檯

咬球嘛,對初學的已是高深了

這一塊膠只是「平安到檯」的開心膠

引用:
原帖由 crystaljj 於 2016-4-28 09:47 發表
謝謝分享。“講旋轉,剛剛學反手的朋友,不需要。”係咪指塊膠反手拉唔到波呢?
在正確的動作下,旋轉打了個大折扣噤

這塊膠的理念是「不容易因犯低級錯誤而主動失分,但不要期望主動得分」

感覺上,是是但但都過到網

引用:
原帖由 andrewphy 於 2016-4-28 07:44 發表

但能夠敢以這個價位賣入門膠,又有人買,只有蝴蝶
ha ha

"是是但但都過到網"本應啱我低手,但價錢唔就手呢。

發新話題