發新話題

[膠皮討論] 旋轉强的外國套膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動
引用:
原帖由 atrix 於 2016-4-24 21:27 發表
不用再搞亂樓主啦

以小弟打柳承敏 G max 的經驗

最彈最透板和最夾butterfly 的日直

只有yasaka ra 10 soft. 因為我都打緊

同埋yasaka 的膠系好耐用

如以毎日打兩小時計 肯定可以打到2個月
Thanks

引用:
原帖由 leisurelytt 於 2016-4-24 21:35 發表

這塊也不錯。奇怪的是沒人提及T05
05都係
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

引用:
原帖由 atrix 於 2016-4-24 17:11 發表
Ra 10 soft

十分透板 比ra 7 soft 硬些

同 ra 7 的硬度差不多

Ra 10 更硬 出球快些 難控和唔食ball

比ra 10 soft 再重些

塊ra 10 soft 夾我塊 G max 89g

我都覺得正反手發力 有些吃力

如用ra ...
你都話咬吾到波,都冇乜人做到啦

我打開狂飆,但又唔想灌膠,所以想問問大家旋轉强既外套係邊款

咁不如你講清楚你打咩板啦。你打法係點等等

Inner ZLC中直

引用:
原帖由 gattfry 於 2016-4-24 22:27 發表
Inner ZLC中直
T05+T64一步到位

引用:
原帖由 gattfry 於 2016-4-24 22:27 發表
Inner ZLC中直
打唔灌狂飆又要有狂飆的感覺就MXS,我都打緊,佢旋轉方面都比較突出,面膠磨沙感強,易於製造旋轉
本帖最近評分記錄
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)

MXS

MXP又似唔似狂飆呢
主板:水谷ST 正手:omega4 asia  反手:t64
         Viscaria 正手omega4asia 反手:t64

樓主有冇試過打海夫,唔駛灌膠,旋轉強

引用:
原帖由 friendship729 於 2016-4-25 03:23 發表
樓主有冇試過打海夫,唔駛灌膠,旋轉強
請問海夫咩Model ?  好似都有好多款!
***60後新手從2015年初重拾球拍兼新學打橫板***
1) ADIDAS - AVENGER CARBON - 狂8 + BARACUDA (196g)
2) BTY M MAZE  - MXP + R7 SOFT (180.3g)

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-4-24 21:17 發表
Andro grip 如何?
係好轉,不過勁食西,接發球弱唔好試,怕怕
其實有冇人試過 PowerGrip
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-4-25 13:01 發表

MXS都會食,所以要手法補救

回復 29# 的帖子

狂飆8,可以唔灌膠。

狂飆8可以唔灌,一段時間後會變返硬

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-4-25 13:01 發表

乜有得人地就食你西(你拉波就好重旋轉),但你就唔食人西,咁o既膠

引用:
原帖由 暐仔 於 2016-4-24 23:51 發表
MXP又似唔似狂飆呢
有人話似 T64

Tibhar 1Q

都轉丫
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-4-25 21:59 發表

有人話似 T64
都似

發新話題