46 123
發新話題

釋出善意,乒壇新局面

釋出善意,乒壇新局面

一些個人得失,例如亞洲外圍賽,錯過了重點日,得到了經驗,四年後咪就係一條好漢;請不要借口去未煞一次香港的重大賽事,這次的盛事,是一次香港驚天地泣鬼神的乒乓球比賽,亦再次請大家明白,一百幾拾就可看到全球頂尖的乒壇大賽,去邊到搵,我地全體乒壇好友,應該寫一封公開信,去多謝為我地默默耕耘的乒乓球總會。
本帖最近評分記錄
  • cprc1213 +3 多謝分享 2016-4-22 13:20
  • rckw +6 非常贊同 2016-4-21 11:38
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

留言支持下  
多謝R師兄送贈6星板,永遠不會忘記人家的恩惠。
多謝M師兄送贈波爾,永遠不會忘記雪中送5木2碳。

個人愚見, 不管是什麼體育項目的正式比賽, 大部分國家隊或者球隊都會思考、要如何善用遊戲規則 (或簡單一點說是如何在賽制中找漏洞)... 勝利與榮譽比一切重要, 包括球迷期盼的"賽事觀賞性", 除非我們看的是"表演賽"...

個人而言, 在HK看到中日韓港高手雲集, 已經覺得好難得了.
本帖最近評分記錄
  • cprc1213 +3 多謝分享 2016-4-22 13:20

Hody

引用:
原帖由 Suki 於 2016-4-21 13:06 發表
個人覺得⋯⋯還有很大的進步空間!

良心告訴我三個字⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯讚⋯唔⋯落!
讚唔落會否因為乒總唔比飛你?

有否正面的建議?.......

引用:
原帖由 芝c高比 於 2016-4-21 13:23 發表
有否正面的建議?.......
乒總事前的確有含糊的地方,但這是首次舉辦,所以我都知會變數很大。

我三年前去過澳門睇張繼科對馬龍及王浩,好似是$180元五天任睇,單日就$50(只是估計)。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

2000 年悉尼奥運乒乓球外圍賽,由乒總主辦.不是首㳄.

引用:
原帖由 芝c高比 於 2016-4-21 13:21 發表

讚唔落會否因為乒總唔比飛你?
正面啲講唔會因為依個原因,因為Suki包場都可以!
其實總會可考慮不只學校派飛,或可派给一些给非牟利组织(當然或需提供証明)及一些長者!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 速鳥 於 2016-4-21 14:02 發表

乒總事前的確有含糊的地方,但這是首次舉辦,所以我都知會變數很大。

我三年前去過澳門睇張繼科對馬龍及王浩,好似是$180元五天任睇,單日就$50(只是估計)。
師兄忘記了馬龍負於丹羽孝希

伊館剛剛舉行本地籃球比賽,座冇虛席

冰種比我感覺係: hea做,但勁cap水!

回復 1# 的帖子

我諗師兄誤會左, 冇人會抹煞一次咁大型的乒乓球賽事

只不過, 希望乒總會留意市民的意見, 令到下次的大型賽事安排更加完善

同埋, 如果乒總真係有心搞好乒乓球運動, 就應該乘住呢個機會, 吸引多 D 人留意, 唔係好似依家咁, 入座率五成都冇
本帖最近評分記錄
  • cprc1213 +3 多謝分享 2016-4-22 13:21

回復 14# 的帖子

C Hing,

[個人而言, 在HK看到中日韓港高手雲集, 已經覺得好難得了. ] 我完全贊同。

但我預早訂了星期五及六的晚間票。但在星期四晚上的新聞報告才知道所有強隊都退出。我完全沒有得看「 中日韓港高手 」比賽。在這情況下,我又怎能稱贊乒總?
本帖最近評分記錄
  • rckw +6 2016-4-21 18:18

乒總高層可能有日會講……我們是好有心辦好乒乓球賽事的,我們“用心”做的事情,唔係要得到掌……聲
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

引用:
原帖由 速鳥 於 2016-4-21 11:04 發表
一些個人得失,例如亞洲外圍賽,錯過了重點日,得到了經驗,四年後咪就係一條好漢;請不要借口去未煞一次香港的重大賽事,這次的盛事,是一次香港驚天地泣鬼神的乒乓球比賽,亦再次請大家明白,一百幾拾就可看到全球 ...
以你的說法,乒總今次疏忽或欺騙球迷7折預早購買次階段票,可能你看到驚天地泣鬼神的乒乓球比賽,但我們只能看到圖片和電視短片,它四年後就係一條好漢,但我們為它付出金錢,時間和期盼.師兄,你真偉大
你令我佩服得五體投地
psycho

回復 3# 的帖子

((((個人而言, 在HK看到中日韓港高手雲集, 已經覺得好難得了))))
我不明白高手雲集是什麼意思,我們預定次階段票的,現場一個高手都見不到,難道你認為看到圖片便已經覺得好難得了.
你真大愛滿溢

psycho

Sorry, 誤會被禁聲,因上一帖初時只能打出小部份

psycho

引用:
原帖由 happy1212 於 2016-4-21 22:15 發表

以你的說法,乒總今次疏忽或欺騙球迷7折預早購買次階段票,可能你看到驚天地泣鬼神的乒乓球比賽,但我們只能看到圖片和電視短片,它四年後就係一條好漢,但我們為它付出金錢,時間和期盼.師兄,你真偉大 ...
容我一句,我與乒總無任何關系,但我知道今次的遊戲規則是首次舉行,所以我只買了頭兩天的門票,家人就只買了頭兩晚,因為我知道乒總一定有好多野都未可搞清楚,我想…如果第三天好看咪到時先買全價票,費時有所損失。
個人決定左,就係要個人負責,我會在此處「完」。
本帖最近評分記錄
  • cprc1213 +3 多謝分享 2016-4-22 13:22
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

46 123
發新話題