發新話題

釋出善意,乒壇新局面

有人害怕老虎,不敢摸它屁股,但我知道有人當牠寵物來把玩.
難道乒總就是那隻老虎?
psycho

丙種點可能唔清楚賽制呀,
就係清楚賽制先有7折預早購票!!

乒乓呢樣嘢至高境界係計算,邊個算得早,算得準,做得出咪贏囖!!!

應該多謝嘅係"默默耕耘"的乒乓球總會嘅一眾背後小職員,台前個D距離"默默耕耘"好遠。

引用:
原帖由 crystaljj 於 2016-4-21 23:59 發表
前一排有一日夜晚十點幾見到tvb有個乒乓球外圍賽宣傳片,覺得幾好,可以比多d人知這比賽。一直以為比賽系打到最後、最尾幾場既系最勁幾位,點知今次先知原來比賽可以咁樣玩法。。
唔知系咪其他地方既乒乓球 ...
這次是新賽制
本帖最近評分記錄
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

賽制問題,人地咁遠水路黎棄權咪仲可惜.
黎打比賽既成本咁高都棄權,不如唔好黎.

應該係星期六開始比賽先啱,所有重頭戲係頭段時間。

回復 25# 的帖子

係都要呃下 D 小市民

回復 26# 的帖子

台前個D唔係 "默默耕耘", 係"默默吸金" 先真

回復 27# 的帖子

今次奧運賽制係新的, 但唔係全球咁打, 係得亞洲區係用呢個新賽制, 搞到混亂晒
本帖最近評分記錄

公道 d 講句,賽制吾係乒總定嘅。球員退賽乒總都吾想。搞一次大賽,主辦單位要花好大氣力嘅, 但各國為了自己利益都退賽,呢個賽制好大問題。
大家睇事情要全面d, 改善嘅空間吾只係乒總,國際乒聯都有責任。
攞吾到飛就吾滿意,咁樣會教壞細路。

公道 d 講句,賽制雖然吾係乒總定嘅,球員退賽乒總都吾想, 但係唔想都做喎 從電視宣傳或者新閒報導度係明確透露左港隊係出戰呢次兩回合比賽,杜小妹輸完比李曉霞仲回答記者會在第二階段努力爭取奧運入塲券,唔通係買飛入場支持港隊的球迷的錯, 在自己主場唔參賽, 驚輸同龜縮係運動員的精神咩,乒總咪攪到乒乓球咁小家啦

引用:
原帖由 Raymoond 於 2016-4-24 07:33 發表
公道 d 講句,賽制吾係乒總定嘅。球員退賽乒總都吾想。搞一次大賽,主辦單位要花好大氣力嘅, 但各國為了自己利益都退賽,呢個賽制好大問題。
大家睇事情要全面d, 改善嘅空間吾只係乒總,國際乒聯都有 ...
說公道話,乒總在大形賽事的組織,管理和在比賽運作一向都得到很高的評價.
收納各網友有關今次奧運外圍賽的意見後所得結論是:
1.乒總在賽事宣傳和售票章程都忽略或故意遺漏了可能引致高排名的球員放棄第二階段比賽的賽規,誤導球迷預定第二階段的票.
2.現場入座率偏低而不作特殊處理,如在最後三天免費招待相關團體,學生和長者等,製做熱鬧氣氛和推廣乒球運動.
3.至於港隊球員參加第二階段與否,是可爭議的
兵種, 你會向廣大球迷道歉嗎?

psycho

很奇怪,<乒總,你xxxxxxxxx>xxxxxxxx出不了,才改用<兵種,你會向廣大球迷道歉嗎?>
我認為向乒總提出道歉要求是光明磊落的,是正面的,是很多球迷的期望,也可促使它將來做得更好.

psycho

我現在見到老虎了
psycho

回復 37# 的帖子

依家乒乓球的形象差晒

回復 38# 的帖子

無錯, 呢幾方面, 乒總係做得差, 各位俾意見乒總, 俾人講成好似針對乒總咁

回復 40# 的帖子

師兄中伏了

我只會中伏一次,但全港預購了次階段票的球迷便損失大了
現在領教過乒總的招數,以後便會醒的,
多謝乒總
psycho

實情係,下次老虎係賽前先買,訂票 no way !!

其實乒總的宣傳做得好差,香港一D小成本製作的小型舞台劇

發新話題