發新話題

2016波蘭公開賽

又判錯 ,睇來裁判唔掂
U21 QF 何鈞傑 VS Robinot Alexandre @ 15:20

引用:
原帖由 Patricklee 於 2016-4-23 01:09 發表
身體語言表現出鬧緊情緒...
感覺到唔能夠幾拍就打死人唔開心掛

引用:
原帖由 s081186 於 2016-4-23 01:27 發表
好明顯傷左啦下話, 第一局起正手就幾乎完全發唔到力
唔係掛 ,重有雙打

引用:
原帖由 spout 於 2016-4-23 06:16 發表
香港女子隊球員悉數於單打、雙打及U21單打中被日本球員淘汰(還不是對著石川、福原及伊藤三位主力),日本隊真有哪麼強?
福原第二圈就比隊友早田拉正手位拉出局;不過杜姐輸比佐藤瞳,教練真係要攪攪,好似未贏過

引用:
原帖由 spout 於 2016-4-23 12:17 發表

我認為是江天一,不過他都沉了好一段日子
點沉都有得打奧運
不過福原、張生、馮天薇個批近來都沉

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-23 22:29 發表
唔知係咪我錯覺, 香港球手經常帶離幾分後會開始保守
定係人地進取左,香港球手做唔到守中帶攻個種味道
公道講,何生尾局唔算保守,係比人打檯內波逆轉左個局勢

引用:
原帖由 TomLai 於 2016-4-24 08:02 發表

係既. 睇何王決勝局既時冇睇透. 後嚟王決賽番盤嬴Akkuku, 睇到佢既短擺同其他台內工夫好利害.
個幾局其實幾好教材,自知台內工夫利害,點迫對手同你玩台內;在為台內差既對手,又點解脫 (何生其實拉起左後爭持贏面高 )

引用:
原帖由 spout 於 2016-4-24 22:43 發表
想不到女子決賽由于夢雨對平野美宇,于開始取代馮天薇?平野衝破伊藤美誠陰影??
係就大獲,差幾皮,好明顯有排重未可以同中國一隊球員爭牌,我係新加玻就要換貨 ;反而要注意打左馮天薇出局個日本少女
平野轉左教練真係唔講得笑,好明顯個波轉沖好多 (特別反手),唔知奧運後重會唔會同伊藤美誠打返雙打

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-4-24 23:39 發表
我一向覺得平野美宇技術好過伊藤美誠
樓主真係會說笑 ,佢跟劉潔個時好明顯同現在爭起碼一個級別;

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-25 11:40 發表
最想睇到平野美宇拍伊藤美誠打雙打, 伊藤美誠拍石川, 福原愛都打得冇咁好
拍石川唔係咁掂,拍福原愛掂好多,但福原狀態麻麻,日本隊真係有排煩

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-4-26 00:48 發表

果時唔係話唔知計到幾月,排名最高果兩個就會出戰。跟著日本隊d女將狂打巡迴賽爭排名嘛。 後來到截止,好似係福姐同石川最高排名,會派佢兩個嘛。
係呀,福姐同石川打單打,伊藤打雙打;平野美宇就做飯震冬

發新話題