64 1234
發新話題

[是非] 虛假說明、誤導性遺漏

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動

虛假說明、誤導性遺漏

如果你被乒總的不實宣傳而預定或預購第二階段的門票,
請打電話或書面向乒總投訴和要求賠償.
乒總可能已違反商品說明條例中的虛假說明或誤導性遺漏.

psycho

如果乒總做得好,也請打電話或書面表揚
psycho

本人重複查證乒總直至現時的所有網頁和售票章程都從沒有說明有可能促使頂級球員放棄參加第二階段賽事的條例.
這究竟是疏忽?誤導?隱瞞?或欺騙?

psycho

香港食還處,魚弄處,歲帽局,冰種,全部垃圾機構

講事實,不違法
psycho

回復 1# 的帖子

應該報海關

回復 7# 的帖子

息事寧人,回水也接受
psycho

回復 8# 的帖子

等到下一世, 都未回水

其實好似看電影
買了票不包好看,但一定有得看

無中國球隊打,有無人買飛呀 咪玩啦

~超級榮譽~

引用:
原帖由 youtube 於 2016-4-17 18:35 發表
其實好似看電影
買了票不包好看,但一定有得看
去睇歌街甲乙丙丁組比賽 都是有得看。收你 $150 好唔好?
掠水就掠水,唔好揾咁多借口。呢D手法係垃圾冰種先做得出。
講真呢D水平比賽,免費入場都未必有人想去看。

回復 11# 的帖子

所以see why都有fans
psycho

其實大家對兵總今次手法有異議,去投訴商品條例有関當局也好,等那些高層知道有排煩,但是,最終不了了知也有可能,除非,你想玩大佢,去下區議員,報章玩投訴。

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-4-17 19:01 發表

去睇歌街甲乙丙丁組比賽 都是有得看。收你 $150 好唔好?
掠水就掠水,唔好揾咁多借口。呢D手法係垃圾冰種先做得出。
講真呢D水平比賽,免費入場都未必有人想去看。
第二圈收 150 ,明搵笨,回水一半;
其實你睇陳總講 "....港隊總教練陳江華承認,何鈞傑所取得的奧運名額,保留機會不大,整體人選會待5月中才有定案,並重申僅派兩名男將出戰第二循環賽事,是為港隊的整體利益...",幾時決定唔出、乜原因唔出;其實早知第二循環賽事係唔出,重唔係搵笨。

回復 11# 的帖子

尊敬的版主,究竟你明唔明白我不滿乒總什麼?
如果你不明白,我可以再講一次.
psycho

回復 16# 的帖子

我希望息事寧人,回水也接受,.首先書面投訴乒總,如它不嚴肅處理,再以商品說明條例追究
psycho

我也對今次外圍賽安排感失望,但是理論上:

乒總是主辦機構,港隊是其中一個參與者,中國隊、日本隊等也是,理論上港隊第二輪出什麼人,中日韓隊打唔打等,無必要亦不應該預早通知乒總,因規則是打完首輪才需要決定第二輪打定唔打,或者出邊個。

所以理論上乒總事前係唔知的,當然實際上。。。

不過,即使知,也不能一早公佈中國隊不打,因有違規則。

所以不滿也好,失望也好,乒總都無能為力。

但係次輪收$150又真係貴咗D。

其實以往係香港攪國際乒乓賽事,都好似坐唔滿伊館,乒總何不派些票給學校或志願團體,好過場場揾夏紹星唱「空凳」!

如果首輪改為星期五開波,星期日決賽,也可能多些人觀看,平日個個返工返學,放學又要做功課早瞓,點去睇? 除非學校有免費票,帶學生去睇,當户外學習,參與國際盛事。

如有錯,歡迎更正。

是,學校可以申請的,但有幾多間學校知道呢?
有些學校,甚至未必知香港有外圍賽。

推廣乒運,是要用力去推的,不是「等」人來申請。

64 1234
發新話題