發新話題

[是非] 虛假說明、誤導性遺漏

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動

乒隊總教練陳江華獲頒「優秀服務獎」。

冰總就是這樣的

引用:
原帖由 joeman 於 2016-4-18 11:49 發表
所以理論上乒總事前係唔知的,當然實際上。。。
不過,即使知,也不能一早公佈中國隊不打,因有違規則。
講過,內媒講過好多次(來港前),中國隊今次比賽行禮如儀,只打一圈;日本就唔清楚有冇報導;第二階段係香港先即場報名,因為個時北美外圍美國唔玩,係講退出,唔係講冇參加;而且你自已上 ittf 睇下香港 d forms。有住宿表格、stage 1、 stage 2;你報住宿個時就知人地玩唔玩

回復 20# 的帖子

有一些乒壇中人依然努力地為乒總開脫,
請不要說乒總知不知強隊会在次階段退出,
乒總當然不能要求強隊打次階段,
我要大聲講你們聽,我和很多球迷因為看到乒總那不全面和誤導的售票章程和網頁
(隱瞞排名前的一批球員只雖參加第一階段,不論輸嬴,都可得到奧運席位)而預早定了第二階段的票,
而且第二階段的票值與第一階段相同,我們有合理期望有大約相同的戲碼,可欣賞到未能取得首五個席位的高手会在第二階段爭取餘下的六個席位.
你們現在明白我們忿怒的原因嗎?

psycho

回復 23# 的帖子

或者就係有贊助商"包底"
所以賣唔賣到票都唔理

回復 25# 的帖子

唔好話學校, 應該係話有幾多香港人知道 ?
唔係無線電視 J5 有直播, 有廣告, 仲少香港人知道 . . .

回復 28# 的帖子

香港足總咪又係一樣 . . .  

回復 31# 的帖子

一切皆是藉口

回復 32# 的帖子

第二階段可以看到平時看不到的球手(其餘排名較低的亞洲球手)

回復 37# 的帖子

你好幽默呀,
如果你在本賽事以前想睇哂佢地,唔駛10萬都要9萬呢!
香港人,你們着數哂呀,還投訴什麽
psycho

回復 38# 的帖子

拎呢 D 亞洲選手簽名, 仲難過拎中國球手的
抵到爛

回復 40# 的帖子

不是所有人只求食飽
psycho

國際乒聯搵排名前22名球手笨,
夾帶丙腫略水.

本人已電話投訴乒總,她要我補上書面投訴便跟進處理,
可能有賠償
psycho

回咗水再講你聽
psycho

乒總做個樣比你投訴吓,你不要太天真佢會回水比大家,乒總全體人員從來不會犯錯,它們是神聖的,遇上佢地犯錯你注定唔好彩,受苦必定是自己

其實應該直接佢海關舉報佢,根據商品說明條例,乒總自己人查自己人有何作用呢!

師兄賠得比你,咁有買票入場嘅都賠得!冰總自多年前「六君子事件」丶「釜山亞運事件」從來都不犯錯,記憶中投訴得值真不多,某年東亞兒童盃選拔需重選,當中有非常特別因素。師兄個案,你補回投訴信後,再與你聯絡,跟著就會請你封⋯⋯⋯
http://the-sun.on.cc/channels/news/20020928/20020928035647_0001.html

個個不投訴,佢唔洗做野,人工照支
多D人投訴,等佢頭痕.
同大公司或機構交手,我有經驗,
最重要是自已有理由同有堅恃,
有銀行以一套不公開的滙率同我交易揾我笨,
我用半年時間和它周旋,終於得到超額賠償,
金管局現在查緊佢,還要向我交待,它的高層好唔得閒.
所以追討公道是需要耐性和信心.
我不是一個天真的人,但我勇於爭取公道,不怕權貴

psycho

不用空想啦丙腫跟天朝一樣-------是不會錯的!!!!!!

他更直言:「過去有這樣的情形發生過,將來亦會有這樣的情形發生」。

發新話題