發新話題

何鈞傑

花千般心思、萬般心意去追一個不可能實現的夢
倒不如實實在在助你們的小孩上大學
這才是正道

回復 24# 的帖子

正路冇理由吾出東東,張繼科輸比外國球手次數實在幾多 (排名頭四位,無可否認馬龍、東東最穩定),許昕最近大跌 watt, 差D輸比水谷,真的輸比台灣一哥莊志淵,對東東必輸。不過係左手,加上双打出色,團體應穩奪一席位。間接令雙打拍擋繼科有利。
其實中國團體賽只要吾出繼科,就冇可能輸。吾通派東東夾許昕會吾掂咩,就算真係輸,馬龍兩場單打,東東一場,十拿九穩。所以吾應該因為雙打理由而出繼科。
單打方面,最重要係中國保住金牌,那管邊過拿。如出繼科,佢對奧查隨時輸,對其他都沒有十足把握。如果決賽不是中國球手,壓力好大, 重蹈 2004 王浩失掉金牌就慘。
我最欣賞馬龍,好希望他在奧運單打奪金。出繼科都好,馬龍正式比賽多數贏佢 (近期輸左一次). 我覺得論實力,東東最有機會贏馬龍。雖然正式比賽馬龍未輸過,除左巡迴賽總決賽外,他最近勝東東好似好輕鬆。但當東東揾到馬龍較弱一環,隨時可勝他。之前東東對親許昕都輸 (雖輸好少),直至亞洲錦標賽,針對許容易退枱的弱點,開始贏他。最近好似已經連贏許六次,大多是4比2 (不太貼).
吾出東東,馬龍金牌在望。
Albert

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-17 15:23 發表
個個只睇排名, 都唔睇下球員的努力
公平 d,陳江華都冇話何排名底,所以唔派何,只係"… 江天一始終剛剛傷癒,加上他經驗豐富又出戰過奧運 … "。即係今次就算何起第一圈就拿到,都係時運高;預見 Rio 個時就會唔同,連人地開滴滴仔都打唔到囉

引用:
原帖由 albert12 於 2016-4-17 23:14 發表
正路冇理由吾出東東,張繼科輸比外國球手次數實在幾多 (排名頭四位,無可否認馬龍、東東最穩定), ...
出東東會破壞現有乒總體制呀 (總教練講明 ),東東係連團體賽都冇得打呀;其實女單一樣,總教練想比李打女單,但難選佢囉,要放聲氣,咁班人放水,唔係總教練就頭痕

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-17 19:01 發表
呢 D 問題一 D 都唔複雜
1.唐鹏係第一階段傷左, 而且佢係奧運的排名足以拎到入場卷, 所以唔打第二階段
2.都唔係俾希望, 何鈞傑有機會打團體賽
3.呢個情況同中國一樣, 樊振东太年輕冇得打男單, 俾左&# ...
重有位黃生,同女單個幾件 (一件都冇出完全講唔通);其實乜野整體利益先?當我三歲,解釋下,跟本就係懶;懶唔係問題,你收錢呀嘛

引用:
原帖由 tony2010 於 2016-4-17 20:16 發表
今次奧運選舉,今某些地區頭痛,如東東打第二輪都會出現這樣情況,最後的決定都係國家的安排
東東點會打第二圈,一早講左;人地計好曬,你估香港乒總

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-17 17:44 發表
其他國家都有可能係咁
個個先唔會白痴,計好曬;唔計就第二圈比阿東去打

其實東東、何鈞年輕,冇牙力,冇計啦!
可惜可惜

支持何鈞傑
Hody

鈞傑勁
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
<-->
.

回復 27# 的帖子

正路當然出樊振东, 不過中國總教練諗咩, 我地點會明

回復 29# 的帖子

唔俾年輕球員打大賽, 咁佢又會經驗豐富 ?

回復 30# 的帖子

同感

回復 31# 的帖子

呃人入場睇外隊

回復 32# 的帖子

香港乒總都計好, 第二階段咪唔排女子選手打囉

如果贏咗都冇得打的話,咁贏嚟做乜,整體利益的話,係咪江天一實有獎攞先?機會大唔代表一定得,機會少唔代表一定唔得。辛苦努力得嚟的嘢親手送比人仲要冇得出聲的,乒總好好諗下先啦。後生仔就算之後有機會都係人一個,平等少少得唔得

港隊球員無啦啦退隊, 就唔好問點解

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2016-4-18 19:18 發表
如果贏咗都冇得打的話,咁贏嚟做乜,整體利益的話,係咪唐鵬實有獎...
我肯定係單打唐鵬一定冇牌(就算張生輸比韓仔、馬生傷出),佢好明顯食老本,不過佢唔去,男團唔夠強;反而黃生單打有機
乒總咪諗囉,江、何去,江贏就得,點知江會撞到勁人,得何贏

...........

發新話題