發新話題

[是非] 伊館為何咁冷清?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動
土炮冇影,罪不可逭。
陳生講 d 野明當人白痴仔;唔通全球班頂尖高手中曬笨咒降,個個外圍賽一、二場就輸波

引用:
原帖由 zeio 於 2016-4-16 07:31 發表
冇人認數,各位食自己

問題係土炮,你理得人,自已地頭,點都要落場打;外國季前熱身賽,除非特別原因, home team 都會出大半隊主力

引用:
原帖由 zeio 於 2016-4-16 08:54 發表
熱身賽同外圍賽邊有得比,唔好儍啦

今次賽制本身係有問題,第二階段個腦正常既都唔打啦,話知你地頭蟲,排名高既邊個打都吃力不討好,靠排名自動入選,輸左要扣分,有自唔在咁 lu lu?
pre-season games 係重冇謂過外圍賽,主場主力都要出來
鬼唔知賽制,但係你地頭,咪 entertain 下自已 fans;你又唔係打 NFL ,受傷會收山;咪人地講輸幾分拿來做借口,你又唔用腦照講,stage 2 個班,你都輸得,不如退休轉行

引用:
原帖由 happy1212 於 2016-4-16 09:52 發表
世界排名最高的一批球員(?22位)只要到港參賽,不論輸羸都可得到世運席位,
他們不參加第二階段,可說是預期之内,乒總所有關於售票的網頁和宣傳都無提到這点,
乒總是疏忽或欺騙?它一定要交代和全數退款給預 ...
正如我上面講,其他國隊唔理,土炮都唔出就真係乒總要講明。重有陳生明講大話,中國隊一早講明只打首階段

引用:
原帖由 nixonwin 於 2016-4-16 09:30 發表
乒乓球發展喺香港越來越沉係有原因既,陳江華話為了港隊利益無奈放棄觀眾感受,完全本末倒置,一項運動完全忽略本地觀眾的期望,打沉哂香港乒乓球愛好者的熱情,全香港的傳媒越來越少的篇幅報導,乒乓球推廣大好的機 ...
乜港隊利益
明係見人可以唔落場,自已即唔想落

引用:
原帖由 朱世赫 於 2016-4-16 10:30 發表

唔想排名下跌
點會排名下跌,

引用:
原帖由 yoyo 於 2016-4-16 11:42 發表
陳江華無錯,教練一定是要為球員出路打算,唔打都選到,再打亦未必選到 而且有扣分的風險,分一少便做不到種籽,個人支持教練的決定。

不過白痴是乒總的管理層,概然知道有這樣的風險便應向公眾暗示,明示 再唔係 ...
師兄你好似唔明賽規
講到尾話有扣分的風險,你咁都會失到分,就轉行同乒總都要換管理層

引用:
原帖由 Patricklee 於 2016-4-16 12:27 發表
球員同教練決定好難否定,o既然肯定有席位,何必冒險打雞肋比賽?唔好忘記到時計種子,8號種子同9號種子已經好大分別,16同17又好大分別,贏左無分加,輸左影響種子排名。

不過網友提到可以非正式搵人講定宣傳第二 ...
講左跟本你輸就不如退休,點會跌;跟本就係唔想打,橫掂都冇得拿金牌,乒總同班大懶蟲不如早抖 ,主場都唔出來,點都講唔通

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-4-16 13:11 發表
嗱,江世界排名55輸俾人地百幾直落4比0。又要出,又要無準備,成件事唔知想點。
我估開頭係同另一個比併拿第三
但另一貼講左,江真係贏到,兩個大帝有一位冇得單打 ;我估跟本班高層睇左中國個方法,又唔明人地,亂咁攪,到發現咪為有輸

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-4-16 13:27 發表

參加外圍賽才可以參加奧運

外圍賽做戲
又唔可以咁講,日本球員咪吃奶力都出盡 ;第二圈其實土炮出來娛樂下大家咪好囉

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-4-16 14:45 發表
我知。 所以個個只參加第一階段嘛。我問題係,做乜唔派埋副選參加第二階段,係咪限人數參加第一階段,而冇參加第一階段就唔俾參加第二階段,所以一個二個只參加第一階段,係咪咁?
如果唔係,點解唔報多d,俾d新人吸 ...
冇限,不過香港人唔想打,外隊冇理由留多幾日,邊個比錢

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-16 19:02 發表
仲笑笑口
錢已袋,又過關,點會唔開心。
佢點會唔知;中國一早講左唔玩二次,日本唔知有冇講
引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-4-16 23:20 發表

有幾多個總教練會親自隨隊出征國外賽事
大賽一定,表演賽就唔知;不過老實講,只要乖乖,阿爺開心時比幾件剩餘物資落來又過骨,洗乜努心努力;你睇日本吃奶力出盡,都係得個吉;新加坡乜都唔洗攪,就有位球手可同中國爭長短

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-4-17 11:58 發表

大把中國球員去日本,去到就改個日文名。 搞到外界認為係土生土長日本人
我意思係落本落心機訓練(當然知,南韓都有,攪到阿金姐連一姐都冇得做 ),

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-4-17 12:48 發表
乒種一向垃圾。
打乒種比賽裁判執法太嚴,又要攝褲,
膠突出塊板少少都唔得,
發球時手掌彎少少又唔得。
今次搞國際賽又唔見乒種用同一樣標準去執法?

雙重標準到離譜
邊夠膽,對上面班大帝不敬

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-4-17 13:26 發表

你條短褲長過膝蓋少少 垃圾冰種都唔比你出埸比賽呀!
今次乒種搞國際赛 又比D中東選手穿長褲比賽?
你去收皮啦,垃圾冰種。
乒總執法嚴謹,連我起外國都有所聞;我重估會唔會係咁 dq 班世界級球手既發球
不過公平 d ,今次係 ITTF 做野,有 d 唔同

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-18 18:42 發表
時間編排肯定錯晒, 最吸引人買票的第一階段居然係平日, 叫人點睇 ?
學生要返學, 大人要返工
應該第一階段係起碼打星期四、五(唔計唔玩),不過官僚既野

你想有回水真係要學雲海

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-22 12:32 發表
唔只足球, 佢仲係現任國家體育總局副局長,並擔任中國足球協會、中國桌球協會和中國羽毛球協會主席。
現在中國足球唔係中國足協攪(國家體育總局個足球部都要關門,足拹就等換屆先決定),係政委劉廷東攪足球發展

其實你唔搵到錢,邊個來睇

發新話題