116 123456
發新話題

[是非] 伊館為何咁冷清?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動

伊館為何咁冷清?

買左明日星期六夜晚既飛既我同埋朋友表示無奈

土炮冇影,罪不可逭。
陳生講 d 野明當人白痴仔;唔通全球班頂尖高手中曬笨咒降,個個外圍賽一、二場就輸波

冇人認數,各位食自己
引用:
強隊盡收主力玩謝球迷
除了港隊收起主力之外,中國、日本、南韓等勁旅在經過第一階段比賽後,同樣決定退出餘下賽事;有專程支持港隊的容小姐表示,昨日到球場才知道沒有強隊參賽,另一球迷Esther更自言早就用了1,000多元買了五日的賽事門票,她說:「我的朋友知道沒有中國隊,看了一場便走了。」乒總主席余國樑就表示,這個賽制是經過整個亞洲區參賽隊伍討論後的結果,是為了西亞和南亞等地區的隊伍,都能確保有一個奧運席位,至於隊伍是否參加第二階段則無法控制。港隊總教練陳江華則指出,因為下周三就要出戰波蘭公開賽,收起主力球員是為了避免他們受傷。

引用:
原帖由 zeio 於 2016-4-16 07:31 發表
冇人認數,各位食自己

問題係土炮,你理得人,自已地頭,點都要落場打;外國季前熱身賽,除非特別原因, home team 都會出大半隊主力

最有觀戰的兩日,票價要70+70+105+70+70+105~=500,所以不如賣一張的五百元全票,可以咁多日都可以任睇。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

熱身賽同外圍賽邊有得比,唔好儍啦

今次賽制本身係有問題,第二階段個腦正常既都唔打啦,話知你地頭蟲,排名高既邊個打都吃力不討好,靠排名自動入選,輸左要扣分,有自唔在咁 lu lu?

乒乓球發展喺香港越來越沉係有原因既,陳江華話為了港隊利益無奈放棄觀眾感受,完全本末倒置,一項運動完全忽略本地觀眾的期望,打沉哂香港乒乓球愛好者的熱情,全香港的傳媒越來越少的篇幅報導,乒乓球推廣大好的機會被所謂的港隊利益破壊和凋棄,冇全民參予同支持,何來會有精英的出現呢,巴西人民對足球熱情同成就是相承的

引用:
原帖由 zeio 於 2016-4-16 08:54 發表
熱身賽同外圍賽邊有得比,唔好儍啦

今次賽制本身係有問題,第二階段個腦正常既都唔打啦,話知你地頭蟲,排名高既邊個打都吃力不討好,靠排名自動入選,輸左要扣分,有自唔在咁 lu lu?
pre-season games 係重冇謂過外圍賽,主場主力都要出來
鬼唔知賽制,但係你地頭,咪 entertain 下自已 fans;你又唔係打 NFL ,受傷會收山;咪人地講輸幾分拿來做借口,你又唔用腦照講,stage 2 個班,你都輸得,不如退休轉行

世界排名最高的一批球員(?22位)只要到港參賽,不論輸羸都可得到世運席位,乒總所有關於售票的網頁和宣傳都無提到這点,
他們不參加第二階段,可說是預期之内.
乒總是疏忽或欺騙?它一定要交代和全數退款給預早定了第二階段票的球迷.
我已經向乒總投訴了,請廣大球迷也要發聲,什至集体投訴,不能就此罷休.
一眾預早只定次階段票的球迷白白錯失了觀賞大批一流球星的機会.

psycho

引用:
原帖由 happy1212 於 2016-4-16 09:52 發表
世界排名最高的一批球員(?22位)只要到港參賽,不論輸羸都可得到世運席位,
他們不參加第二階段,可說是預期之内,乒總所有關於售票的網頁和宣傳都無提到這点,
乒總是疏忽或欺騙?它一定要交代和全數退款給預 ...
正如我上面講,其他國隊唔理,土炮都唔出就真係乒總要講明。重有陳生明講大話,中國隊一早講明只打首階段

support you

引用:
原帖由 nixonwin 於 2016-4-16 09:30 發表
乒乓球發展喺香港越來越沉係有原因既,陳江華話為了港隊利益無奈放棄觀眾感受,完全本末倒置,一項運動完全忽略本地觀眾的期望,打沉哂香港乒乓球愛好者的熱情,全香港的傳媒越來越少的篇幅報導,乒乓球推廣大好的機 ...
乜港隊利益
明係見人可以唔落場,自已即唔想落

最方便的投訴方法就是去依館
psycho

引用:
原帖由 朱世赫 於 2016-4-16 10:30 發表

唔想排名下跌
點會排名下跌,

回水。賽制令到就算係第一階段,高世界排名選手都唔係發揮最高水平

星期六, 日, 最多人可以觀賞賽事, 但已經無知名球手參與

看昨晚江天一对手好似無什麼預備就來打……有趕客味道

其實第一階段安排星期六,日打好過,可能坐滿伊館。

回復 21# 的帖子

贊成, 星期一至五, 很多人要返工, 最多只能看夜晚賽事

116 123456
發新話題