發新話題

[是非] 伊館為何咁冷清?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動

回復 20# 的帖子

好 Hea

回復 24# 的帖子

國際乒聯都左改右改, 都唔係想搞好乒乓球

引用:
原帖由 yoyo 於 2016-4-16 11:42 發表
陳江華無錯,教練一定是要為球員出路打算,唔打都選到,再打亦未必選到 而且有扣分的風險,分一少便做不到種籽,個人支持教練的決定。

不過白痴是乒總的管理層,概然知道有這樣的風險便應向公眾暗示,明示 再唔係 ...
師兄你好似唔明賽規
講到尾話有扣分的風險,你咁都會失到分,就轉行同乒總都要換管理層

講真, 港隊的男, 女單奧運排名都穩定, 無少少積分會冇得打奧運 ? 個人就唔信

港隊唔出主力驚輸波跌排名, fine。咁點解港隊作為主隊,都唔出副選俾佢地吸取經驗,甚至爭取排名呢? 難道要等中日韓都出主力,甚至要對埋歐洲勁旅,咁先俾我地班後生仔女出賽打波,搏負碌贏人地高排名球手大幅加分?
平時其他賽事,都係主隊出多好多人。 我唔熟今次賽際啦,但女隊一個都唔出,講唔通!  而如果驚輸波跌排名,做乜男隊又出江天一同何鈞傑呢?昨晚佢地打完之後接受訪問,都自爆準備不足。 咁又俾佢兩個打?

回復 29# 的帖子

藉口

球員同教練決定好難否定,o既然肯定有席位,何必冒險打雞肋比賽?唔好忘記到時計種子,8號種子同9號種子已經好大分別,16同17又好大分別,贏左無分加,輸左影響種子排名。

不過網友提到可以非正式搵人講定宣傳第二階段可能冇高排名選手出現係唔錯方法,減低入場者預期

一於叫乒總回水
psycho

要求乒總在網頁正式為欺騙球述道歉
psycho

引用:
原帖由 Patricklee 於 2016-4-16 12:27 發表
球員同教練決定好難否定,o既然肯定有席位,何必冒險打雞肋比賽?唔好忘記到時計種子,8號種子同9號種子已經好大分別,16同17又好大分別,贏左無分加,輸左影響種子排名。

不過網友提到可以非正式搵人講定宣傳第二 ...
講左跟本你輸就不如退休,點會跌;跟本就係唔想打,橫掂都冇得拿金牌,乒總同班大懶蟲不如早抖 ,主場都唔出來,點都講唔通

嗱,江世界排名55輸俾人地百幾直落4比0。又要出,又要無準備,成件事唔知想點。

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-4-16 13:11 發表
嗱,江世界排名55輸俾人地百幾直落4比0。又要出,又要無準備,成件事唔知想點。
我估開頭係同另一個比併拿第三
但另一貼講左,江真係贏到,兩個大帝有一位冇得單打 ;我估跟本班高層睇左中國個方法,又唔明人地,亂咁攪,到發現咪為有輸

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-4-16 12:19 發表
港隊唔出主力驚輸波跌排名, fine。咁點解港隊作為主隊,都唔出副選俾佢地吸取經驗,甚至爭取排名呢? 難道要等中日韓都出主力,甚至要對埋歐洲勁旅,咁先俾我地班後生仔女出賽打波,搏負碌贏人地高排名球手大幅加分 ...
參加外圍賽才可以參加奧運

外圍賽做戲

回復 33# 的帖子

算數喇!乒總會認錯咩???打死我都唔信,今次比佢線咗,當比錢睇遺材賽,下次再有要睇清楚賽制,唔好再信佢地

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-4-16 13:27 發表

外圍賽做戲
又唔可以咁講,日本球員咪吃奶力都出盡 ;第二圈其實土炮出來娛樂下大家咪好囉

主席同刘X华始終廻避隱瞞賽制,出術售票之嫌
psycho

引用:
原帖由 happy1212 於 2016-4-16 09:52 發表
世界排名最高的一批球員(?22位)只要到港參賽,不論輸羸都可得到世運席位,乒總所有關於售票的網頁和宣傳都無提到這点,
他們不參加第二階段,可說是預期之内.
乒總是疏忽或欺騙?它一定要交代和全數退款給預 ...
Support,我們被騙了

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-4-16 13:27 發表

外圍賽做戲
我知。 所以個個只參加第一階段嘛。我問題係,做乜唔派埋副選參加第二階段,係咪限人數參加第一階段,而冇參加第一階段就唔俾參加第二階段,所以一個二個只參加第一階段,係咪咁?
如果唔係,點解唔報多d,俾d新人吸收

我知。 所以個個只參加第一階段嘛。我問題係,做乜唔派埋副選參加第二階段,係咪限人數參加第一階段,而冇參加第一階段就唔俾參加第二階段,所以一個二個只參加第一階段,係咪咁?
如果唔係,點解唔報多d,俾d新人吸收(口下)經驗都好吖~

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-4-16 14:45 發表
如果唔係,點解唔報多d,俾d新人吸 ...
冇限,不過香港人唔想打,外隊冇理由留多幾日,邊個比錢

發新話題