發新話題

一次過滿足你所有球感

一次過滿足你所有球感

近來上深圳「實力王」練波,發現這間光輝歲月球館已成為了球感乒乓訓練球場---球練取一籃波同你練波,有黃波有白波,有40有40+: 有雙魚40,有雙魚40+,無牌子40,有銀河40+等。聲音及手感甚至弧線等球球不一。

如果球友想玩下重口味,豐富下手感,體驗下變化,加強下應變等,此館誠意推薦。加上球館空調部份已壞,高溫及濕氣有助訓練體能。
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 andrewphy 於 2016-4-13 13:44 發表
近來上深圳「實力王」練波,發現這間光輝歲月球館已成為了球感乒乓訓練球場---球練取一籃波同你練波,有黃波有白波,有40有40+: 有雙魚40,有雙魚40+,無牌子40,有銀河40+等。聲音及手感甚至弧線等球球不一。

如 ...
我真係搞不清楚你是想介紹還是唱反調
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

看來是KINDER出奇波廣告, 一次過滿足數個願望
<-->
.

引用:
原帖由 jcclee 於 2016-4-13 14:29 發表

我真係搞不清楚你是想介紹還是唱反調
真實介紹,真誠分享

Jason 兄你知啦,現在打波講適應力,個個牌子的40+,隻隻不一,就算同一牌子,一個德國一個大陸又可以不一樣,一星仲抵死,每個橢圓形都不一,遲些又要無鏠,又要加高網。

與其用長時間適應一樣野,倒不如好似「實力王」噤,每球都要適用,練到乜手勢乜步法都有,所謂「招式無固定,應變是王道」,到時打55+,甚至 table 上打 tennis ball 都冇有驚。

引用:
原帖由 crystaljj 於 2016-4-13 16:09 發表
哈,我都試過多球有40,40+,打到檯上就唔會諗系乜球,打唔過網或打出檯就會諗這個球唔系40+
因為我塊拍打40+好用d  
實力王有一種非賽路路似4O又似4O+冇牌子的橢圓形白波,是考驗你耐性拼勁和反應的終極訓練工具。

啲世界冠軍就是這樣練出來的。
苦練基本功,共同學習!

引用:
原帖由 andrewphy 於 2016-4-13 16:32 發表

實力王有一種非賽路路似4O又似4O+冇牌子的橢圓形白波,是考驗你耐性拼勁和反應的終極訓練工具。
咁變態,橢圓形白波
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

引用:
原帖由 crystaljj 於 2016-4-13 16:09 發表
哈,我都試過多球有40,40+,打到檯上就唔會諗系乜球,打唔過網或打出檯就會諗這個球唔系40+
因為我塊拍打40+好用d  
試過練多球, 38,40,40+ ,練練下,個教練先發現唔對路都得
引用:
原帖由 tomtom1995 於 2016-4-13 17:50 發表

咁變態,橢圓形白波
我見過,話係廠多剩貨,冇牌子,一大紙盒買返來;點只橢圓形,有凹位都有

所以實力王已經冇乜香港人,始終我地唔夠班在缺氧潮濕的場地打鬼影變幻球。但我相信,捱得苦中苦,造就實力王。

仲有,如果肯幫手執波,你會發現,用爛網(沒有不爛的)執波係可以練到陰力。這對打乒乓球好處甚多。

引用:
原帖由 andrewphy 於 2016-4-14 19:09 發表
所以實力王已經冇乜香港人,始終我地唔夠班在缺氧潮濕的場地打鬼影變幻球。但我相信,捱得苦中苦,造就實力王。

仲有,如果肯幫手執波,你會發現,用爛網(沒有不爛的)執波係可以練到陰力。這對打乒乓球好處甚多。
舊設備可以造就實力王
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

回復 15# 的帖子

實xx
x利x
xx和
本帖最近評分記錄
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

發新話題