31 12
發新話題

MXP ELP系列減價戰

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2016-4-13 09:13 發表
其實$250已經好接近成本價,減價只係對手減你局住都要減
賣$250,仍然非常地有利可圖。
當然,成本下降與石油價格回落,都可能是原因之一。

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

在外國網站買都是220-230左右,不過要買300euro 才有7折,2000港幣左右,就買到這個價……

支持價格調整

如果一塊donic膠可以賺到$100,乒乓球店就唔使咁頭痕

引用:
原帖由 jcclee 於 2016-4-13 11:48 發表

賣$250,仍然非常地有利可圖。
當然,成本下降與石油價格回落,都可能是原因之一。
$250已經無乜利潤可言

引用:
原帖由 tomtom1995 於 2016-4-13 09:36 發表
其實賣得咁便宜根本係入貨個價都唔算高
其實真係好平,主要係美元強先掂,如果想再平,為有同特約球員收
上面話香港物價貴,加拿大重衰;舊年塊板80(美,加同價),今年要95,因為加元弱,比美金反而70就得

銷量好?有幾好?
分銷商以訛傳訛的

其他膠唔知,
donic 一定執唔到$100/塊.

引用:
原帖由 tomcat 於 2016-4-16 00:41 發表
其他膠唔知,
donic 一定執唔到$100/塊.
沒可能啦,有40-50元都偷笑

引用:
原帖由 日橫直削 於 2016-4-16 01:49 發表

沒可能啦,有40-50元都偷笑
教練咪得囉

31 12
發新話題